Bell & Ross 03 Cyberkeramiek: De nabije toekomst

Met elke seconde die voorbij gaat, worden we uit het heden gehaald en naar de toekomst gestuwd. Met haar nieuwe BR 03 CYBER horloge in mat zwart keramiek, kijkt Bell & Ross naar de nabije toekomst. Een bewijs van modern horlogedesign.

EEN HORLOGE VOOR HET CYBERTIJDPERK
In de dertig jaar dat Bell & Ross actief is in de horlogerie, heeft het bedrijf zich naast haar betrokkenheid bij de luchtvaart gewaagd op elk terrein van de horlogerie en heeft het een unieke technische en stilistische expressie ontwikkeld die naar de toekomst kijkt. Neigend naar het essentiële, is de BR 03 CYBER lijn het bewijs van een modernistische visie op elegantie; een manier om de grenzen wat verder te verleggen. Vanaf dit moment belichaamt de nieuwe BR 03 Cyber Ceramic de ongeremde Bell & Ross ‘visie op futuristische horlogerie.

AVANT-GARDISTISCHE INSPIRATIE
Design is een concrete vorm van de toekomst. Door de fysieke transformatie van het object en het toegewijde werk van ontwerpers worden nieuwe perspectieven geboren. Het was vanuit dit uitgangspunt dat de horlogemaker zichzelf een uitdaging stelde: om het ontwerp van de iconische BR 03 lijn te transformeren zonder alles achter de kracht en identiteit van een van de hoeksteencollecties van het Maison te verstoren. Om het raadsel op te lossen zonder toevlucht te nemen tot traditionele horlogemakersvormen, besloot Bell & Ross om het BR 03 ontwerp te combineren met de grafische en futuristische codes van de Cyber-collectie. Hiervoor werkte Bell & Ross’ medeoprichter en Creative Director, Bruno Belamich, aan het herdefiniëren van de werkelijkheid met gefacetteerde 3D-designs. “Hun werking stelt onze relatie tot snelheid, geluid en licht in vraag”, benadrukt Belamich.

HET ONZICHTBARE ZIEN
De persoonlijkheid van een horloge wordt uitgedrukt door de lijnen waaruit de kast is opgebouwd. De unieke kwaliteit van de nieuwe BR 03 Cyber Ceramic ligt in de facettering, die onmiddellijk doet denken aan het krachtige ontwerp van stealth vliegtuigen, met hun scherpgerande rompen met de kenmerkende technische eigenschap van reflecterende golven. Dit is hoe spionagevliegtuigen, drones en strategische bommenwerpers ondetecteerbaar worden voor radars. Met het creëren van een horloge geïnspireerd door stealth design, brengt Bell & Ross de leesbaarheid van vlieginstrumenten over naar de pols met een grafische rand. Het concept van stealth onzichtbaarheid verder doortrekkend, heeft Bell & Ross ervoor gekozen om de wijzerplaat en de belangrijkste componenten van het mechanische zelfopwindende uurwerk, het BR-CAL.383 kaliber, open te werken met bijzonder spectaculaire 3D skeletering. “De facettering op de lijnen is natuurlijk een knipoog naar de digitale kunsten. Wanneer een digitaal beeld bevriest, onthult het de pixels waaruit het is opgebouwd”, legt Bruno Belamich uit, creatief directeur en medeoprichter van Bell & Ross.

MATZWART: DE KLEUR VAN HIGHTECH, DE KLEUR VAN KRACHT
Met zijn definitieve gedurfde tint is het onmogelijk om de nieuwe BR 03 Cyber Ceramic niet onmiddellijk op te merken. Het paradoxale matzwart dat voor het horloge werd gekozen is even discreet als spectaculair. Een onconventionele keuze voor een horloge, weg van de gebruikelijke kostbare materialen die in de traditionele horlogerie worden gebruikt. Om het ontwerp tot een succes te maken, heeft Bell & Ross bewust gekozen voor meer technische en eigentijdse componenten. De kast van 42 x 43,7 mm is gemaakt van keramiek, een geavanceerd materiaal dat complexe productiemethoden vereist die worden uitgevoerd bij zeer hoge temperaturen, wat een verhoogde weerstand biedt. “Het slijpen met diamantpoeder maakte het mogelijk om de facetten opnieuw te laten glanzen, zoals juweliers een kostbare steen slijpen. Om de puurheid van het ontwerp te bewaren, zijn de hoorns verdwenen en is de behuizing voor de rubberen band in de kast gesneden”, legt Belamich uit. Bell & Ross koos opnieuw voor keramiek, een high-tech materiaal dat zowel sterk als licht is, om de twaalf metalen indexen en het logo te versieren, behandeld in glanzend zwart onder het oppervlak van het ontspiegelde saffierglas. Met facetgeslepen hoeken en strakke lijnen, in het hart van het avant-gardistische ontwerp, is een manufactuur uurwerk met 5 jaar garantie ondergebracht in dit uitzonderlijke uurwerk.

Kostprijs? 13.600 euro

You May Also Like

Dit waren de stoerste of heetste Insta 'Acid Cowboys' op We Can Dance! (foto's)

Het influenceer-feestje van het jaar! Zien en gezien worden in een ongekende sfeer op ...

MenStyle Real Estate: Toer doorheen duurste appartement ter wereld (video)

In New York op 432 meter hoogte Iemand nog wat centjes over? Zo is ...

Deze Eames klassieker mag niet ontbreken in jouw mancave

Heerlijk zetelen… Met de lancering van de Lounge Chair in 1956 stelden Charles en ...