Alpina onthult zijn twee limited editions van Seastrong Diver voor de extreme solorace

de ARKEA ULTIM CHALLENGE-Brest

Aan het begin van de zomer werd Alpina de officiële tijdwaarnemer van de ARKEA ULTIM CHALLENGE – Brest. Vandaag, terwijl Alpina aftelt tot de grote dag van de start op 7 januari, zijn de twee limited editions onthuld die mee zullen gaan op deze soloreis rond de wereld. Ze combineren de nauwkeurigheid en robuustheid van Alpina’s Extreme-lijn, waarvan het DNA is geïnjecteerd in de Seastrong-collectie. Het beste van twee werelden voor deze collector’s items met 100 en 150 exemplaren, in een stalen kast van 41 mm op een stalen of rubberen band, met een wijzerplaat zo zilver als zeeschuim of zo blauw als de golven. De zeiler Éric Péron, Alpina’s nieuwe ambassadeur van de zeeën en deelnemer aan de race, zal er een om zijn pols dragen.

Er zijn slechts zes deelnemers, waaronder schipper Éric Péron, ambassadeur van Alpina. Gedurende 40 tot 50 dagen zullen ze wind, golven, deining, ijs en 3 kapen (Goede Hoop, Leeuwin en Hoorn) trotseren tijdens een uitzonderlijk moeilijke reis om de wereld van het westen naar het oosten. Met slechts één variabele in gedachten: het weer. Wat hun strategie of doorzettingsvermogen ook is, het weer zal de enige graadmeter zijn voor hun prestaties.

Om het tempo van deze uitdaging te bepalen, heeft Alpina zijn expertise in dienst gesteld van de race, met twee sleutelwoorden: precisie en robuustheid. In een extreme omgeving waar elke seconde telt, kan Alpina putten uit 140 jaar ervaring.

Twee limited editions speciaal voor de race
Alpina werd opgericht in 1883 en is gegroeid aan de voet van de Alpen. De twee horloges die voor de ARKEA ULTIM CHALLENGE – Brest worden gepresenteerd, getuigen hiervan. Ze zetten de vruchten van dit historische erfgoed in dienst van oceaanraces. Ze nemen de geometrie van de Extreme-kast over, een krachtige kussenkast van 41 mm aan de zijkant. Het staal is ontworpen voor de meest veeleisende omgevingen en de kroon heeft een speciale grip die goed te hanteren is in de nevel. De kast is gecertificeerd waterbestendig tot 200 meter dankzij een volle geschroefde bodem waarin de naam van de race staat gegraveerd. Daar binnen zit het Zwitserse AL-525 automatische uurwerk met 38 uur looptijd, drie centrale wijzers en een datumvenster op 6 uur.

Eerste versie van 100% staal
De eerste versie, in een beperkte oplage van 100 exemplaren met “1 out of 100” gegraveerd op de achterkant, is gekleed in een compleet stalen pak: kast, bezel en armband. Het antireflecterende saffierglas onthult een diep marineblauwe wijzerplaat met het driehoekige Alpina-motief. Rondom tellen grote lichtgevende uurmarkeringen de uren en minuten af, aangegeven door twee opengewerkte, met de hand gepolijste wijzers met lichtgevende punten. Op 6 uur zweven ze boven het drietandlogo van de ARKEA ULTIM CHALLENGE – Brest. Het horloge voldoet aan de Zwitserse kwaliteitsnormen, heeft een satijnachtige afwerking en een grip van de kroon die bij de kleur van de wijzerplaat past.

Samenwerking van staal en rubber
De tweede versie, in een oplage van 150 exemplaren en op dezelfde manier genummerd, heeft een sportiever karakter met meer contrast. Hier is de wijzerplaat verzilverd en komt het blauw terug op de armband, de ring en, op aparte wijze, op de met de hand gepolijste uurmarkeringen en wijzers, dankzij een lichtgevende behandeling die speciaal in blauw is ontwikkeld om bij de kleuren van de race te passen. Een krachtige, eigentijdse creatie waarin het Alpina-embleem, als driehoekig tegengewicht van de secondewijzer, terugkomt in het race-embleem op 6 uur, in hetzelfde felle rood. Net als de samenwerking tussen de knowhow van Alpina en de vastberadenheid van de extreme zeilers in de ARKEA ULTIM CHALLENGE – Brest.

Lange afstand zeilen
Éric Péron zal een van de eersten zijn die met dit precisiemechanisme wordt uitgerust. De schipper van topniveau heeft deelgenomen aan de grootste solo- en bemande races, in Frankrijk en over de hele wereld, op het Olympische en oceaancircuit. Sinds vorige maand (oktober 2023) is hij ambassadeur van Alpina. Zijn passie voor het extreme en zijn voorliefde voor uitdagingen zullen aanzienlijke troeven zijn voor deze door Alpina getimede race, waarin de mens moet weten hoe hij ingewikkelde, extreme en gevaarlijke situaties alleen aan kan.

Alpina’s betrokkenheid bij oceaanraces geldt voor de lange termijn. Het loopt tot 2026 en de volgende Route du Rhum – Destination Guadeloupe, die de grootste vloot van alle niveaus op dezelfde startlijn samenbrengt, maakt er deel vanuit.

Oh ja, de retailprijs van deze horloge? 1.695 euro.

You May Also Like

Amazon-baas Jeff Bezos laat Rotterdamse brug afbreken om nieuw jacht buiten te laten

Als je geld verdient als water… Dan koop je jezelf best een luxejacht… je ...

De modetrends voor jouw woonkamer van 2020

Heb je plannen om je woonkamer opnieuw in te richten? Er zijn elk jaar ...