Willkommen in Düsseldorf, gaststad van het EK voetbal in 2024

Helaas, althans voorlopig toch, niet voor onze Belgen…

Düsseldorf is een van de gaststeden van UEFA EURO 2024 en voor ons Belgen ook een van de meest nabijgelegen steden om de voetbalkoorts te voelen. Ook al spelen onze Rode Duivels niet in Düsseldorf, gewoon al de unieke sfeer opsnuiven van zo’n groot sporttoernooi maakt de korte verplaatsing meer dan waard. De stad is centraal gelegen tussen de verschillende gaststeden van EURO2024, waardoor het ook de perfecte plek is om te verblijven als je meerdere wedstrijden wilt zien. Düsseldorf zal namelijk omgetoverd worden tot één groot festivaldorp, met tal van evenementen en fanzones. Maar hoe haal je nog meer uit je bezoek aan Düsseldorf? Verken de unieke sfeer van Little Tokyo, ontspan aan de Rijnoever of in één van de vele parken of snuif de unieke urban artvibe op die je in heel de stad terugvindt. Via onderstaande tips maak je van jouw voetbaltripje alvast de perfecte citytrip. 

Düsseldorf als één groot voetbalpodium

Het Europees kampioenschap voetbal komt naar Düsseldorf en brengt de stad in voetbalkoorts. Op maandag 17 juni 2024 rolt de bal voor het eerst over het veld van de MERKUR SPIEL-ARENA. Daarna volgen tot 6 juli vier wedstrijden, waaronder ook een kwartfinale. Drie fanzones in de stad bieden een uitgebreid entertainmentprogramma waardoor heel de stad wordt omgetoverd tot één groot voetbalpodium. Alle wedstrijden die in Düsseldorf plaatsvinden, kunnen in de verschillende fanzones door het publiek worden bekeken. Samen met lokale sportclubs en artiesten uit de urban scene creëert de stad een programma met hands-on activiteiten, muziek, drama en kunst dat alle UEFA EURO 2024 fans samenbrengt.

Düsseldorf, waar natuur en stad elkaar ontmoeten

In het hart van de stad nodigen de verschillende parken en groene ruimtes bezoekers uit om te ontsnappen aan de stadsdrukte en te genieten van natuurpracht die Düsseldorf te bieden heeft. De oevers van de Rijn bieden de perfecte gelegenheid voor ontspannen wandelingen langs de promenades, terwijl het iconische Hofgarten dan weer fungeert als groene long in het stadscentrum. In de zomer worden er ook tal van festivals georganiseerd in de parken, waarvan sommigen ook plaatsvinden in de periode van het EK Voetbal. Ben je op zoek naar het ultieme vakantiegevoel? Breng dan een bezoekje aan Paradiesstrand, waar je langs de oevers van de Rijn kan genieten van een paradijselijk zandstrand.

Ga Japans eten in Little Tokyo

Voor degenen die de voetbalwedstrijden willen combineren met culinaire ontdekkingen, is Little Tokyo een echte must-visit. Gelegen rondom de Immermannstraße, biedt deze wijk een authentieke Japanse ervaring met smalle straatjes vol boetieks, manga-winkels en heerlijke ramenrestaurants. Van verse sushi tot matcha-lekkernijen, Little Tokyo verwent bezoekers met een scala aan culinaire hoogstandjes, waardoor het voelt alsof je een stukje Japan hebt ontdekt midden in Duitsland.

Verken de diverse kunstscènes in Düsseldorf

Ook op het gebied van kunst en cultuur kan Düsseldorf andere steden moeiteloos bijbenen. Van kleurrijke muurschilderingen tot intrigerende graffiti, elke hoek van de stad lijkt een canvas te zijn voor lokale en internationale kunstenaars. De Urban Art Map biedt een rondleiding door verschillende hoeken van de stad, langs grote en kleine kunstwerken, voordat je eindigt bij de Rijn. Voor diepgaandere culturele ontdekkingen kunnen bezoekers terecht bij het vernieuwde Kunstpalast, dat sinds 21 november opnieuw geopend is na een uitgebreide renovatie. Het resultaat is onder andere een nieuwe rondleiding door de befaamde collectie, die ook nooit eerder getoonde werken laat zien. Ook zijn er speciale ruimtes ontwikkeld waarin jonge bezoekers aangemoedigd worden om zelf creatief aan de slag te gaan.

Op zoek naar meer cultuur en kunst? In de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen komt kunst vanaf 16 maart tot leven in een betoverende samenkomst van werken van Hilma af Klint en Wassily Kandinsky. Onder het motto “Dromen van de toekomst” worden de werken van deze twee visionaire kunstenaars voor het eerst in de geschiedenis naast elkaar tentoongesteld.

Benieuwd naar meer inspiratie? Bezoek dan www.visit-duesseldorf.de/en

Praktische informatie over de UEFA EURO 2024 wedstrijden:

Maandag, 17 juni 2024 (Groep D: Oostenrijk – Frankrijk) 

Vrijdag, 21 juni 2024 (Groep E: Slowakije – TBD) 

Maandag, 24 juni 2024 (Groep B: Albanië – Spanje) 

Maandag, 1 juli 2024 (8e finale) 

Zaterdag, 6 juli 2024 (kwartfinale) 


Foto’s: © Düsseldorf Tourismus

You May Also Like

Netflix dropt openhartige documentaire over David Beckham

De bekendste nummer 7 van Manchester United ooit… Hoewel de bekendste? Met voorgangers als ...

Bugatti en Adidas lanceren erg exclusieve ‘X Crazyfast’ voetbalschoen

Bieden is de boodschap Wanneer Bugatti een persbericht verspreidt staat onze aandacht op scherp. ...

Vliegen en rijden als een baas: Combideal Porsche 911 Turbo S & Embraer

Omdat we aan sommige deals niet kunnen weerstaan…   Geluk bij een ongeluk, gisteren ...