Ferrari SF90 XX Stradale vestigt nieuw ronderecord

1:17.309 minuut

Gisteren werd de snelste ronde ooit op Fiorano met een straatauto bekendgemaakt. De tijd van slechts 1:17.309 minuut, geklokt door de 1.030 pk sterke Ferrari SF90 XX Stradale – de nieuwe limited-series special edition op basis van de SF90 Stradale – markeert een nieuw record voor gehomologeerde straatauto’s. De auto werd bestuurd door Raffaele de Simone, Ferrari Head of Development Test Driving, en was uitgerust met lichtgewicht koolstofvezel velgen en Michelin Cup2R-banden. De geklokte recordtijd betekende een verbetering van 1,4 seconde ten opzichte van de tijd die eerder met de oorspronkelijke auto – voorzien van het Assetto Fiorano-pakket en dezelfde banden – werd gereden.

De test werd uitgevoerd op 16 oktober jl., tijdens de SF90 XX Stradale persintroductie, voor het oog van toonaangevende internationale mediavertegenwoordigers. Zij konden daar van gedachten wisselen met de engineers die het model ontwikkelden en konden de voorbereidingen voor de performance-test van nabij volgen. De tijd en de telemetrie werden onafhankelijk gemeten en gecertificeerd door een gespecialiseerd extern autosportbureau.

De SF90 XX Stradale is vanaf 15 december te bewonderen in het Ferrari Museum in Maranello, in combinatie met een kleine expositie met informatie en inzichten over de auto en het record.

You May Also Like

Ook BMW X7 gaat door de Alpina-mallemolen

Zotter moet het niet worden… XB7, de krachtigste en zwaarste variant bij Alpina is ...

MenStyle Road Test: Subaru Impreza e-boxer (2020)

Vergeet de 90’s & 00’s, welkom in de ’20’s… Zoals beloofd in onze test ...

MenStyle Road Test: Nieuwe Range Rover D350 HSE

Een nieuwe generatie van de iconische Range Rover, dat maak je niet wekelijks mee, ...