9 van de 19 legendarische BMW Art Cars gratis tentoongesteld

Allen naar Luxemburg

Als resultaat van de samenwerking tussen Esch2022, Europese Hoofdstad van Cultuur en BMW Group Belux, zullen van 7 mei tot 14 juni niet minder dan 9 legendarische BMW Art Cars tentoongesteld worden in de staalfabriek AES in Esch-Sur Alzette, Luxemburg.

“BMW Art Cars 9 out of 19” is een zeldzame en uitzonderlijke tentoonstelling gewijd aan de beroemde collectie BMW modellen, gedecoreerd door internationaal bekende artiesten. De expositie is het resultaat van het partnerschap tussen BMW Group Belux en Esch2022, met de steun van de stad Esch-Sur-Alzette en richt zijn op een publiek met een grote belangstelling voor zowel kunst als auto’s. Ter gelegenheid van de 50verjaardag van BMW M kunt u hier 9 van de 19 BMW Art Cars ontdekken.

Ter plaatse zullen de bezoekers kunnen genieten van een verrassende expo van maar liefst 1.200 vierkante meter.

Het enthousiasme van de Luxemburgers voor auto’s manifeest zich op vele manieren, zo beschikken zij over het best bewaarde wagenpark ter wereld. Kunst en cultuur dragen ze ook hoog in het vaandel in de Luxemburgse samenleving. Zo speelt de tentoonstelling “BMW Art Cars – 9 out of 19” in op twee belangrijke interesses van het publiek.

De opening van de expositie op 6 mei zal in aanwezigheid zijn van de heer Hervé Pulain, initiatiefnemer van het project Art Cars in 1975. Toen Hervé Poulain een jonge veiligmeester was en autocoureur, droomde hij ervan om deel te nemen aan de legendarische 24 uur van Le Mans en zijn passie voor kunst en snelheid te combineren. Hij stelde toen voor aan een autofabrikant om hem een auto toe te vertrouwen, die hij dan zou laten beschilderen door een bekende kunstenaar met de bedoeling er een “Art Car” van te maken. De eerste BMW 3.0 CSL met 480 pk werd ontworpen door Alexander Calder – en 18 anderen volgden.

Volgende wagens zullen worden tentoongesteld:
#1 ALEXANDER CALDER (BMW 3.0 CSL)
#3 ROY LICHTENSTEIN (BMW 320)
#4 ANDY WARHOL (BMW M1)
#6 ROBERT RAUSCHENBERG (BMW 635 CSi)
#8 KEN DONE (BMW M3)
#10 CESAR MANRIQUE (BMW 730i)
#12 ESTHER MAHLANGU (BMW 525i)
#13 SANDRO CHIA (BMW M3 GTR)
#17 JEFF KOONS (BMW M3 GT2)

Praktische informatie:

De tentoonstelling wordt gehouden van 7 mei tot en met 14 juni in Metzeschmelz – Usine d’Esch Schifflange (AES). De toegang is gratis maar reservatie is verplicht via deze LINK.

Foto’s: BMW

You May Also Like

Jeep Avenger is ‘Car of The Year 2023’

Groot feest bij Stellantis De champagnekurken mochten knallen afgelopen vrijdag bij de opening van ...

S3XY Tesla-shortjes in mum van tijd uitverkocht…

Elektriciteit in de broek? Elon Musk weet zijn fans wel te boeien. Is het ...

MenStyle Road Test: VW ID.4 GTX

Een elektrische GTI? Hadden we eigenlijk ooit al eens een VW getest voor MenStyle? ...