Jeff Koons creëert heerlijke BMW Art Car

Basis, de vernieuwde M850i Gran Coupé

Hoeven we jullie Jeff Koons nog voor te stellen? Deze Amerikaanse beeldend kunstenaar wiens werk wordt gedomineerd door de thema’s banaliteit en verleiding is één van de referenties als het gaat om werken onder de noemer postmodern, camp, überkitsch of simpelweg kitsch. Dat weten ze bij BMW ook en ze lieten de Amerikaan los op de vernieuwde M850i Gran Coupé.

Kunstenaars die losgenen op een BMW, dat is niets nieuw. Zo lanceerde BMW in 1975 de beroemde 3.0 CSL Art Car van Alexander Calder en mochten ook andere kunsthelden als Frank Stella, Andy Warhol, David Hockney en Esther Mahlangu aan de slag met een BMW. Ook Jeff Koons mocht in het verleden, 2010 om precies te zijn, al eens aan de rol met de iconische M3 GT2.

Grote verschil nu met de voorgaande BMW Art Cars is dat BMW nu wél een gelimiteerde serieproductie voorziet. Zo zullen er van THE 8 x JEFF KOONS uiteindelijk 99 stuks van de band rollen, goed voor 350.000 euro per stuk als we de wandelgangen in München mogen geloven.

En neen, niet omwille van een chipprobleem ga je even moeten wachten op deze wagen na het ondertekenen van de bestelbon, wel omdat BMW slechts twee exemplaren per week kan afleveren. Zo zou per exemplaar het maar liefst 200 uren kosten om hem in thema te ‘verven’. Je voelt het al komen, op THE 8 x JEFF KOONS wil je niet direct een krasje.

Onderhuids vinden we geen verschil. Zo behoudt de M850i Gran Coupé xDrive zijn 530 pk sterke aandrijflijn die je flitsend in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u brengt. En flitsend, dat is dit rijdend kunstwerk met zijn Superman-interieur wel.

 

You May Also Like

De Startimer Pilot Quartz collectie verwelkomt zijn eerste Worldtimer

Een nieuwe complicatie treedt binnen in de Startimer-collectie: de Worldtimer Met deze functie, die ...

MenStyle Road Test: Audi A8 L 50 TDI Tiptronic quattro

Baden in luxe Nadat we er al eens een dagje van konden proeven als ...

Duitse tuners eren SLR Stirling Moss met hun Bussink GT Speedlegend

‘Halo’okes Groot nieuws in Monaco. Niet zozeer de fel gecontesteerde pole van onze vriend ...