The Sky is the Limit: BMW M850i Night Sky Individual

Letterlijk en figuurlijk! 

Gisterennacht werd de M850i Night Sky Individual voorgesteld. Niet toevallig de nacht van 3 op 4 januari 2019…dan passeerde een intense meteorenregen onze planeet en wanneer de aarde kortstondig door de baan van de asteroïde 2003 EH passeert, worden er telkens weer een heleboel vallende sterren verwacht.

Het sein om de ondertussen al 25-jaar bestaande personaliseringsafdeling van het Beierse premium merk, BMW Individual,  om nieuwe ideeën uit te werken. Het klinkt als een uit de kluiten gewassen  PR-stunt en dat is het ook, maar wel ééntje die realiteit en fictie met elkaar verbindt. De M850i is namelijk voorzien van buitenaardse stoffen. Verschillende onderdelen op en aan de 8-Serie zijn vervaardigd uit overblijfselen van op aarde gelande meteorieten.  Zo hebben de rekels van BMW Individual gedeelten van de buitenzijde, het volledige oppervlak van de middenconsole, de “schakelpook” van de achttrapsautomaat, de start/stop-knop en de zogenaamde ‘Touch Controller’ van het iDrive-systeem gemaakt van ruimterotsen. Het plafond van het interieur krijgt een ontwerp dat een sterrenhemel moet imiteren.

Dat dit alles niet inboet aan prestaties is een feit. Het gaat om design en niet over het technische luik. Zo zal de M850i xDrive Coupé nog altijd beschikken over de 4,4-liter V8 met 530 steigerende paardjes, goed voor een spurtje naar 100 in 3,7 seconden en een, afgetopte en gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u.

The Sky is the Limit? Voor BMW Individual zeker wel!

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW X6 M50i

“The Beast” ‘Belle & The Beast’? Laat duidelijk zijn dat de meningen over het ...

MenStyle Road Test: Audi RS6 Avant (2020)

“Probably the best car in the world” Een slogan uit onze mond die kan ...

The Culinary Shop: Jouw culinaire take out hotspot in Knokke

De Antwerpse premium & online food shop “The Culinary Shop” opent op woensdag 12 ...