MenStyle On Tour: Foto- en video-shooting Fiat 500x in Turijn

De eerste sneeuw…

We hebben het niet over het kleinkunstnummer van Jan de Wilde en nog minder over de gecoverde versie door Stan Van Samang maar lang voor de eerste vlokken neerdaalden in ons Belgenlandje, mochten wij in de heuvels, of zeg maar bergen, van Turijn proeven van de eerste sneeuw. Een ideale locatie ook om te proeven van de vernieuwde Fiat 500x.

Eerste verrassing van de dag bij aankomst was het hotel. Het NH Torino Lingotto Congress is namelijk gevestigd in de voormalige Fiat-fabriek in de Turijnse wijk Lingotto. Het Lingotto-gebouw werd door Le Corbusier omschreven als één van de meesterwerken van de moderne industriële architectuur. Op het dak van dit indrukwekkende gebouw ligt een testcircuit van 1,5 km, dat is gebouwd in 1919 en werd gebruikt om auto’s van FIAT te testen.

Het gebouw werd later opnieuw ontwikkeld door Renzo Piano als een locatie voor entertainment en cultuur. U vindt er een winkelcentrum, het hotel, de kunstgalerie Giovanni e Marella Agnelli, en La Bolla — een vergaderruimte in de vorm van een glazen bol met spectaculair uitzicht over de Alpen en de skyline van Turijn. Dit als klein intermezzo…

Initieel was de bedoeling van deze trip de vernieuwde Fiat 500x te leren kennen, ervaren,… . Maar al snel werden de plannen gewijzigd in een ‘werk-tripje’. Daar de rekels bij FCA me hadden ingedeeld met top ‘automotive’ fotograaf Frederik Herregods, influencer Tellement Lui en video & content creator Jean-Baptiste Fabbricatore van LWS Productions en zijn team werd het werken geblazen. Fotoshoots en filmen…en hoe we ons twee dagen geamuseerd hebben.

Over de 500x kunnen we kort zijn, het is één van de meest geslaagde nevenproducten van de Fiat 500. Zeker met in het achterhoofd mensen tegenwoordig wel graag op zoek gaan naar een SUV of crossover die zuinig is én die makkelijk hanteerbaar is in de stad. Bij zijn lancering, enkele jaren geleden, was deze variant dan ook een schot in de roos. Het werd dus tijd voor een opfrisbeurt.

Led-achterlichten, nieuwe koplampen, andere wat ruigere bumpers, frisse nieuwe kleurtjes, stoerdere velgen,… geslaagd over de hele lijn en de vrouw des huizes, toch wel de grootste afnemer van een Fiat 500, zal content zijn. Wij mannen kijken liever onderhuids en dat, ondanks de kleine motor, blijkt verbazingwekkend goed te zijn. Eerst en vooral, tech-beestjes we zijn, qua technologie. Nieuwe instrumenten met digitaal schermpje, een vernieuwd infotainmentsysteem, Apple Carplay, rijstrookassistent, verkeersbordherkenner, achteruitkijkcamera,… netjes over de hele lijn.

De grootste verbazing komt van de nieuwe drie- en vierpitter. De 1.0-driecilinder ontwikkelt 120 pk en 190 Nm. Hij is gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak. De 1.3-viercilinder schopt het tot 150 pk en 270 Nm. Hij wordt standaard geleverd met een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT) maar is niet verkrijgbaar in de Cross-versies.

Wij kregen de kans verschillende uitvoeringen over de Turijnse bergwegen te jagen, op zoek naar de beste verzichten, de mooiste fotoshootplaatsjes en meest ideale pass-by videofragmenten. Hieronder  vind je het schitterende resultaat!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jean-Baptiste Fabbricatore (@jbfabbricatore) op

Credits:
– Frederik Herregods
– Jean-Baptiste Fabbricatore
– Whatmatters

You May Also Like

Het dak gaat eraf: Bugatti Mistral

En helaas nu al uitverkocht  Het dak gaat eraf bij Bugatti en ze lanceren ...

Met de McLaren 675LT Spider klieven je haren door de wind

De rapste dakloze McLaren ooit…als productiewagen toch… Het dak gaat eraf! Letterlijk en figuurlijk ...

Koop een Abarth 595 en krijg een gratis circuitsessie op Spa-Francorchamps

Het mooiste circuit ter wereld Er gaat geen half jaar voorbij of de heren ...