Paasvakantie tip: Flanders Collection Cars in Antwerp Expo (5-7 april)

Na 4 jaar afwezigheid vindt op 5, 6 en 7 april het classic salon in Antwerp Expo terug plaats. Flanders Collection Cars, de organisator van de oldtimerbeurs in Gent, blaast het welgekende salon in Antwerpen nieuw leven in. Met een opstelling van 12.500m² is Flanders Collection Cars ​ het grootste indoor oldtimerevenement in Vlaanderen.

JUBILEA

Tijdens deze eerste editie zet de organisatie maar liefst 3 bijzondere jubilea in de kijker. Het centrale thema, dat ook gevisualiseerd werd op de eventposter, is de 110de verjaardag van Maserati. In samenwerking met Maserati Club Belgium wordt met een opstelling van 12 wagens een hommage gebracht aan de rijke geschiedenis van het iconische merk.Een van de pronkstukken is zonder twijfel de Maserati 6CM (chassis 1548) van 1937. Bovendien zal Maserati Antwerp de opstelling vervolledigen met de laatste generatie sportwagens, waaronder de MC 20.

Naast Maserati viert ook een ander Italiaans merk zijn jubileum: Abarth. Ter ere van de 75ste verjaardag presenteert het Abarth Works Museum liefst 8 bijzondere wagens. Bezoekers kunnen onder andere de Fiat Abarth 030, 750 Sestrière ​ Zagato en 595 SS Competizione op het salon ontdekken.

60 jaar Porsche 911

Bovendien is het exact 60 jaar geleden dat de eerste generatie Porsche 911 in productie ging. Eerder werd dit thema uitgebreid gevierd in het Autoworld Museum. De organisatie stelt in Antwerpen enkele niet eerder getoonde wagens op die het legendarische model alle eer aandoen. 911 Motorsport presenteert onder andere de 911 Carrera RSR 2.8 (ex Bolanos), 911 Carrera RSR 3.0 (ex Heimrath), 911 SC Belga (ex M. Duez) en 911 SC RS Bastos (ex P. Snijers). Waar deze wagens normaal enkel te zien zijn op historic races zoals Le Mans Classic en Goodwood Revival, zijn ze van 5 t.e.m. 7 april uitzonderlijk te bewonderen in Antwerp Expo.

PRAKTISCH

Flanders Collection Cars Antwerpen
5 – 7 april Antwerp Expo (Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen)
Tickets: vanaf €12.
Info en tickets: https://www.flanderscollectioncars.be

Foto’s: Flanders Collection Cars

You May Also Like

SQ8…Audi’s paradepaardje met drie turbo’s

U leest het goed…drie turbo’s!  Wie de Audi Q8 net niet genoeg vond kan ...

MenStyle Road Test: Range Rover Velar P400e

Een leuk tussendoortje Of we fans zijn van het iconische Land Rover? Sowieso! Na ...