24 beste freestyle voetballers ter wereld komen naar Brussel

Loïs Openda geeft aftrap voor legendarisch voetbaltornooi dat voor het eerst internationale finale in België houdt

Mocht u hét nieuws gemist hebben: de 24 allerbeste freestyle voetballers ter wereld komen naar Brussel! Het Red Bull Street Style Global Championship – een ongezien spektakel vol technische hoogstandjes – gaat door op donderdag 7 december 2023 in Docks Dome. Het is de allereerste keer dat Red Bull een global championship of wereldfinale naar België haalt. En niemand minder dan Rode Duivel Loïs Openda en levende legende Séan Garnier stuurden dat nieuws de wereld in.

Technische hoogstandjes, verrassende moves en crazy controles … Dat zie je op donderdag 7 december 2023 in Docks Dome in Brussel op het Red Bull Street Style Global Championship. De absolute wereldtop neemt dan onze hoofdstad over voor een ongezien voetbalspektakel op het allerhoogste niveau. In battles van maximum vier minuten vol zotte tricks leggen deze atleten van over heel de wereld elkaar één tegen één het vuur aan de schenen. Een vijfkoppige jury kiest telkens welke baller doorgaat naar de volgende ronde, totdat er uiteindelijk zowel bij de mannen als vrouwen een nieuwe wereldkampioen gekroond wordt. De allereerste Red Bull Street Style-winnaar ooit en icoon uit de scene Sean Garnier trok naar RB Leipzig HQ om er Rode Duivel Loïs Openda alvast enkele tricks te leren.

LOÏS OPENDA

“Red Bull Street Style komt naar België! Hoe cool is dat? Echt fantastisch nieuws voor alle Belgische voetbalfans. Ik ben zelf echt gefascineerd door de freestyle scene en de tricks die deze atleten kunnen zijn waanzinnig! Heel cool dat iedereen dat nu met eigen ogen te zien krijgt in mijn thuisland.”, aldus Loïs Openda, Rode Duivel en speler RB Leipzig.

SEAN GARNIER

“De allerbeste freestyle voetballers ter wereld op één plek … Dat gaat vuurwerk geven! De Red Bull Street Style Global Championship live meemaken is echt een aanrader voor iedereen die van voetbal houdt. België is een ongelooflijk voetballand, met heel wat talent op het veld, op straat en in de freestyle scene. Brussel als locatie is dus meer dan logisch!” – Sean Garnier, meervoudig wereldkampioen freestyle voetbal.

LINE-UP

24 atleten van over heel de wereld verzamelen op donderdag 7 december 2023 in Brussel. 12 vrouwen en 12 mannen, elk in een eigen competitie. De volledige line-up volgt snel.

VOOR HET EERST IN BELGIË

Bij Red Bull Street Style draait alles om persoonlijkheid, creativiteit en precisie. Voor haar elfde editie trekt de legendarische competitie naar Docks Dome in Brussel. Het is de allereerste keer dat Red Bull een global championship of wereldfinale naar België haalt.

Tickets en info op redbull.be/streetstyle!

You May Also Like

7 originele must-haves voor de perfecte zomerbarbecue

Laat de zomer maar beginnen!  Een ontspannen barbecue is de beste manier om een ...

Sun’s OUT… Whiskey-Cola IN!

Wat dacht je van een een JACK DANIEL’S® en COCA‑COLA® Premix cocktail in een ...

5 cosmeticamerken voor de perfecte man…u smeert toch ook?

Jij smeert nog niet? Schande! Je huid verzorgen is belangrijk, en meer en meer ...