Moncler scheert hoge toppen met de parfumcollectie ‘Les Sommets Moncler’

Een heerlijk fris geurtje dat je instant doet denken aan de bergen 

MONCLER staat over de hele wereld bekend om zijn vakmanschap en zijn connectie met de bergen. Dat verleden vertaalt zich ook vandaag de dag nog in de pioniersgeest van het merk en het natuurlijke verlangen naar vernieuwing. In de afgelopen zeventig jaar is MONCLER het symbool geworden van een luxueuze lifestyle met een unieke signatuur, zowel in de bergen als in de stad of dit weekend gewoon op de Zoute Grand Prix waar hun collab met Mercedes-Benz, Project Mondo-G, te bewonderen valt.

Of we op de Zoute Grand Prix ook hun nieuw geurtje mogen bewonderen? Dat is nog koffiedik kijken maar helemaal in de lijn van een ontdekkingsreis voor de zintuigen heeft MONCLER pour Femme et MONCLER pour Homme in 2021 twee parfums, in een revolutionaire high tech flacon, gelanceerd met noten van Alpenwouden, geïnspireerd door de schoonheid van de weidse natuur.

Vandaag schrijft Moncler een nieuw hoofdstuk in zijn geurodyssee, met de lancering van een collectie parfums: vijf nieuwe uiterst luxueuze gemengde geuren, aangevuld met een huisparfum en een geurkaars die de het gamma compleet maken.

De naam van de nieuwe collectie, LES SOMMETS MONCLER, zegt alles. Hij doet denken aan de bergen waarin het Huis ontstond, maar verwijst ook naar de pioniersgeest van dat prille begin, toen het de alpinisten begeleidde op hun meest gewaagde klimtochten. Diezelfde pioniersgeest vind je terug in de slogan ‘Push for higher peaks’, als een uitdaging om jezelf voortdurend te overtreffen.

De collectie LES SOMMETS MONCLER staat symbool voor het erfgoed en de authenticiteit van het merk. Ze is als een eerbetoon aan de unieke warme, luxueuze sfeer van het Huis, met alle kenmerkende eigenschappen ervan.

De fles van de LES SOMMETS MONCLER collectie is geïnspireerd op de edele materialen die we terugvinden in de Moncler-winkels. Het resultaat is een flacon met zuivere, luxueuze lijnen, een moderne interpretatie van de beroemde traditionele apothekersfles.

Het glas van de fles is transparant amberbruin in de tinten van gerookt hout, waardoor je een glimp van de kostbare inhoud kunt opvangen. Alle flessen zijn voorzien van een glazen stop in dezelfde kleur, met elegante grafische lijnen. Het logo van het Huis is discreet op de stop van de fles aangebracht, zowel voor het eau de parfum als voor de huisgeur en de geurkaars.

Een subtiel detail onderscheidt het eau de parfum van de home collecte: de eerste is verpakt in een ronde flacon, de tweede in een hoekige fles met facetten.

De verpakking van de LES SOMMETS MONCLER parfums zijn helemaal in de stijl van de fles gehouden, gemaakt van diepbruin papier met een houttextuur die doet denken aan de bruine panelen in de Moncler-boetieks.

De parfums van de collectie LES SOMMETS MONCLER zijn een combinatie van traditie, authenticiteit en kwaliteit, en deze nieuwe geuren vieren zeventig jaar geschiedenis en de band tussen het huis en de bergen.

Alle eau de parfums van deze nieuwe collectie zijn unieke creaties met één gemeenschappelijk rode draad, in overeenstemming met het erfgoed van Moncler: hout. Het hout van de naaldbomen in de Alpen, en het warme hout van de traditionele chalets. De collectie LES SOMMETS MONCLER is een combinatie van de weidse natuur en intiem comfort, met een rijk palet van houtgeuren die de signatuur van het Huis dragen. Vijf parfumeurs hebben elk een unieke houtsoort verwerkt in hun parfum.

De eau de parfums in hun glazen fles die doet denken aan een apothekersfles hebben elk een poëtische naam meegekregen die meteen aangeeft welke houtgeur hier in het middelpunt staat en welke emotie de geur oproept. De naam en de beschrijving van elk parfum zijn in het Frans in sneeuwwit op de fles aangebracht, passend bij de zuivere monochromie van het geheel. Een ode aan de afkomst van het merk, net als het logo aan de onderkant.

LE BOIS GLACÉ – HET KRUIDIGE VAN VETIVER Eau de parfum met hout- en ambernoten

Le Bois Glacé is een eigentijdse ode aan vetiverhout uit Haïti. De licht rokerige accenten van dit hout worden in deze compositie gecombineerd met frisse bergamot van Calabrië. Een geurige interpretatie van het idee dat onder het vuur altijd het ijs schuilgaat.
Parfumeur: Fabrice Pellegrin.

LES ROCHES NOIRES – EEN GLOED VAN AMBERHOUT Eau de parfum met hout- en ambertonen

Les Roches Noires combineert patchoeli uit Indonesië met een minerale zuiverheid. Een warm, sensueel parfum met tonen van labdanum, die de wilde, houtige patchoeli verzacht.
Parfumeur : Nathalie Lorson.

LE SOLSTICE – EEN VLEUGJE SANDELHOUT EN IRIS Eau de parfum met hout- en bloemengeuren

Le Solstice combineert de frisse, poederige geur van iris met zacht, romig sandelhout, als het warm koestenrende onthaal in een berghut.
Parfumeur: Daniela Andrier.

HAUTE MONTAGNE – EEN COMBINATIE VAN WIT HOUT Eau de parfum met houtgeuren en musk

Haute Montagne combineert de opwindende energie van het blonde hout op de hoogste toppen met een zacht vleugje kruidige, verrukkelijke vanille van Madagaskar. De majestueuze natuur uitgedrukt in een simpele emotie.
Parfumeur : Antoine Maisondieu.

LA CORDÉE – DE HOOGSTE TOP VAN DE CIPRESSEN Eau de parfum met hout- en citrusgeuren

La Cordée staat symbool voor de ranke, elegante cipressen, gecombineerd met sensuele, rijke en verslavende blaadjes van zwarte thee en een vleugje verfrissende bergamot.
Parfumeurs : Ane Ayo & Nathalie Lorson.

DE HOME COLLECTION, INTIEM ALS DE SFEER IN EEN BERGHUT

Le Cèdre Bleu, De warmte van cederhout

Voor dit huisparfum inspireerde MONCLER zich op de majestueuze blauwe ceder, en maakte er de geursignatuur van voor alle boetieks over de hele wereld. Voor her Huis stelde Antoine Maisondieu een levendige, sprankelende geur samen op basis van drie soorten cederhout – Atlas, Texas en Virginie – gecombineerd met noten van wierook, eikenmos en musk. Het resultaat is een geur die de warme, knusse sfeer oproept van een berghut op grote hoogte, te midden van de wilde natuur.

Het huisparfum kreeg de naam Le Cèdre Bleu mee. Het werd al gebruikt in alle Moncler-boetieks en is nu ook verkrijgbaar in de vorm van een huisparfum en een geurkaars.

Prijzen?
– EDP 200ml: 280€
– EDP 100ml: 190€
– Home Fragrance 150ml: 110€ Bougie 200gr: 80€

Alles verkrijgbaar in onafhankelijke parfumerieën.

 

You May Also Like

Max Verstappen betrapt met exclusieve Rolex rond de pols

Hoezo betrapt? Of Mad Max komend weekend de wereldtitel F1 pakt? De kans is ...

MenStyle On Tour: Lancering en Road Test DS4 in Parijs (video)

Welkom in Hyatt Regency Chantilly, Paris Luierend aan een zwembad aan de Côte d’Azur ...

MenStyle Film-tip: Dune Marathon

Maak je klaar voor hét filmevent van dit voorjaar met de film waar iedereen ...