Arnold & Son dropt met Luna Magna Red Gold Meteorite ruimtelijke horloge

The Sky is the limit…

Of toch niet? Halverwege tussen Mars en Neptunus, tussen warm en koel, doet het kleurenschema van de Luna Magna Red Gold Meteorite denken aan de hemel, vuur en sterren. De driedimensionale maan-fase complicatie geeft het een astronomisch gevoel, de 44 mm roodgouden kast een aardse kant en de blauwe PVD-behandelde meteoriet wijzerplaat een stellaire dimensie. De grootste van alle manen krijgt een zeldzame en kostbare nieuwe interpretatie in dynamische tinten.

Met contrasten tussen zijn tinten, materialen en percepties wordt de Luna Magna Red Gold Meteorite tot leven gebracht door de tegenstellingen, symbolen en energieën van zijn fundamentele componenten. Straf, zonder meer.

De subdial, die de uren en minuten weergeeft, heeft een melkachtige, bijna maanachtige glans dankzij het oppervlak in opaal, een halfedelsteen die gewaardeerd wordt om zijn witte kleur die perfect past bij deze unieke Luna Magna Red Gold Meteorite. De ruime wijzerplaat is gemaakt van een grote schijf ijzerhoudend meteoriet die blauw is gekleurd met behulp van het PVD-procedé. De warme gloed van het roodgoud, dat contrasteert met de middernachtblauwe wijzerplaat, maakt de kostbare en ingetogen uitstraling van deze gelimiteerde oplage van 38 stuks compleet.

Eindeloze details
De kriskras door elkaar lopende, gekartelde geometrische structuren van de meteoriet, die bekend staan als Widmanstätten-patronen, weerkaatsen het licht over een uitgestrekt oppervlak. De diep matte blauwe PVD behandeling verbergt hun diepte niet, maar onthult ze subtiel aan degenen die er naar weten te zoeken. De maan, een bol half gevormd uit Cacholong opaal en half uit blauwe PVD meteoriet, weerspiegelt de aard van het hemellichaam.

De manier waarop deze texturen het licht vangen, de rotatie gecontroleerd door een exclusieve complicatie, maakt dit een steeds veranderend uurwerk. Des te meer omdat de opalen helft van de maan en de subdial zijn gecoat met Super-LumiNova, waardoor hun blauwgroene gloed – overdag onzichtbaar – pas zichtbaar wordt als de nacht valt.

Een eindeloos mechanisme
Luna Magna Red Gold Meteorite wordt aangedreven door het A&S1021 kaliber, dat volledig is ontwikkeld, bewerkt, geassembleerd en afgesteld in de Arnold & Son Manufacture. Dit handgewonden kaliber, dat is ontworpen met de maanbol in het achterhoofd, heeft een gangreserve van 90 uur. Het uurwerk heeft ook een secundair display met de leeftijd van de maan op de achterkant van de kast. De duidelijk leesbare markeringen zijn ontworpen voor zeer nauwkeurige maanaanpassingen.

De verfijnde hemelmechanica is ook gebaseerd op de precieze astronomische werkelijkheid. De duur van een complete maancyclus is 29 dagen, 12 uur, 44 minuten en 2,8 seconden en Arnold & Son is erin geslaagd om dit zo na te bootsen dat het 122 jaar duurt voordat het display van het uurwerk één dag afwijkt van de juiste hemelse aflezing. De correctie die op dat moment nodig is, is eenvoudig uit te voeren, omdat de maanfasefunctie van de Luna Magna Red Gold Meteorite direct toegankelijk is via de kroon.

Of hoe je een een horloge met oog voor het kleinste detail tot in de perfectie kan ontwerpen… Oh ja, de kostprijs? Die is voorlopig niet bekend maar zal in de lijn liggen van de andere Luna Magna’s die rond de 75.000 euro liggen.

You May Also Like

Bowers & Wilkins en McLaren komen met dikke headphone

de Px8 McLaren Edition Dat de mannen in Worthing al langer bezig zijn met ...

Maurice Lacroix lanceert PONTOS S Chronograph

Een horloge dat twee verschillende werelden, elegantie en sport overbrugt. Maurice Lacroix onthult nu ...

MenStyle Test: Reductin Anti-Aging

Omdat ook wij niet eeuwig twintig, dertig, euh… veertig blijven… We kunnen het niet ontkennen… ...