Lamborghini Countach uit ‘The Wolf of Wallstreet’ staat te koop

Wie weet ben jij wel de nieuwe Jordan Belfort

Een van onze favoriete films? The Wolf of Wallstreet. En dat is niet alleen om de mooie en poedelnaakte Margot Robbie die voor het leven op ons netvlies staat gebrand. Ook wel voor de heerlijke old school sportwagens waarmee de held rondscheurt, de Lamborghini Countach bijvoorbeeld.

Zo stond de witte 25th Anniversary Lamborghini Countach symbool voor de decadente levensstijl van Jordan Belfort in de film. Hiervoor werden twee auto’s gebruikt… eentje die volledig gemolesteerd werd en eentje die nu onbeschadigd geveild wordt op de RM Sotheby’s Luxury Week Auction in december. Geschatte waarde? Meer dan 2 miljoen dollar.

Er werden van deze 25th Anniversary Countach Lamborghini ongeveer 650 exemplaren geproduceerd, waarvan 23 uitgevoerd in Bianco Polo, zoals de auto in de film. Het was Horacio Pagani, die later Pagani Automobili oprichtte, die voor de stylingupdates, met nieuwe voor-, achterbumpers en luchtinlaten achter de deuren zorgde. Het zorgde ook voor wat deining daar een aantal Lambo-fans vonden dat hij teveel stylingelementen kreeg van één van zijn concurrenten, de Ferrari Testarossa, een auto die trouwens ook in de film te zien is wanneer Jordan al rijdend gestofzuigd wordt door Naomi.

Heb je dus dik twee miljoen over en wil je ook in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid net boven 300 km/u? Bied dan mee en hopelijk kom je ooit iets minder geradbraakt thuis dan Jordan himself…

You May Also Like

Titelsponsor Belgian GP F1 MSC Cruises heeft nog andere plannen op F1-kalender

Wie gaat mee?  MSC Cruises en Formula 1® bereikten afgelopen weekend samen een nieuwe ...

MenStyle Road Test: New Range Rover Sport P440e

Oh wat waren we enthousiast toen we ergens in het najaar het doek van ...

Bugatti Divo is klaar om gelanceerd te worden

En neem het lanceren ook maar letterlijk… Nadat twee jaar geleden al bij zijn ...