Hier zijn de eerste beelden van de Lancia Concept

Op de volledige versie is het wachten tot 15 april

Als er een merk is waar we vroeger als klein kind vroeger ook al zot van stonden, dan is het Lancia wel. Waarom? De Lancia Delta Integrale in Martini-kleuren, die we onlangs nog eens in levende lijve mochten aanschouwen in Turijn… en de eeuwige opponent van de Toyota Celica in Castrol-kleuren in het WRC, het wereldkampioenschap rally. Iets wat we honderden keren hebben nagespeeld in de game Sega Rally II. Helaas is Lancia op de dag van vandaag nog een schim van zijn sportieve zelve al lijkt er nu misschien wel een kentering in te komen.

Zo onthult Luca Napolitano, CEO van het merk, de eerste beelden van de Lancia Concept die voorgesteld wordt op het “Emozione Pu+Ra” event op 15 april.

De Lancia Concept is het manifest van het merk voor de komende tien jaar“, aldus Luca Napolitano, CEO van het merk Lancia. “Het is een 100% elektrische concept car die de evolutie vertegenwoordigt van de Lancia Pu+Ra Zero, de driedimensionale sculptuur die afgelopen november werd gepresenteerd tijdens de Lancia Design Day. De Concept is het eerste voertuig van het nieuwe Lancia-tijdperk met kenmerken die op het gebied van design, duurzaamheid, technologie en elektrificatie aanwezig zullen zijn op toekomstige modellen. De Lancia Concept zal worden onthuld tijdens het evenement “Emozione Pu+Ra” op 15 april en ik ben er zeker van dat het indruk zal maken op alle Lancia liefhebbers over de hele wereld.“.

De Lancia Concept heeft een innovatief rond dak dat een panoramisch uitzicht garandeert en het natuurlijke licht van de buitenkant optimaal benut. Dit stijlvolle en geraffineerde kenmerk herinnert aan de primitieve geometrische vormen die typisch zijn voor Lancia Design en past perfect bij de sensuele lijnen van de zijkanten. Het heeft aan de achterkant de iconische ronde achterlichten die staan voor de meest pure  ziel van het merk van de legendarische Lancia Stratos, met de nieuwe Lancia belettering tussen de lichten. De belettering is ontworpen met een origineel en onderscheidend lettertype dat is geïnspireerd op de modewereld.

Op de achterruit herinterpreteren enkele omhullende horizontale lijnen op moderne wijze de beroemde op venetiaanse blinden geïnspireerde structuur van de Lancia Beta HPE uit de jaren zeventig. Dit roept een sfeer van thuisgevoel op zoals die van de gezellige sferen van Italiaanse huizen, versterkt door de grote glaspartij.

Wij zitten al op de eerste rij 15 april.

 You May Also Like

Elektrische laadpalen worden verplicht bankkaarten aan te nemen

Of toch niet helemaal… 13 april 2024, dat is de ultieme datum waar Europa ...

Cristiano Ronaldo koopt zichzelf opnieuw een heerlijke bolide

Een verloren match dien je zo te verwerken… Het was niet het zondagje van Cristiano ...

Luxe met de grote L…de Mercedes-Maybach GLS 600

Wie wil hier niet in rondgereden worden?  Wij! Wij rijden dan ook liever zelf. ...