Kross X Studio geïnspireerd door “Game of Thrones” and “House of the Dragon”

Een horloge voor de fans… met geld

Kross Studio heeft in de loop der jaren een aantal uurwerken en horloge-gerelateerde dingen creatief bewerkt, hun assortiment Star Wars-horloges en en DC-geïnspireerde uurwerken om er maar een paar te noemen. Dit jaar heeft Kross Studio echter zijn zinnen gezet op de fans van Game of Thrones.

De nieuwste samenwerking van de Zwitserse designstudio in de wereld van de popart is geïnspireerd op de wereldwijd druk bekeken, en de spin-off ervan, ‘House of the Dragon’. De ontwerpstudio verlegt opnieuw de grenzen van innovatie en creativiteit en onthult een reeks limited-edition sets met het centrale zwevende tourbillon horloge en een functionele drakenei sculptuur.

Elke one-of-a-kind set in de serie is gewijd aan een enkele draak uit het fantasy-epos Game of Thrones en zijn opvolger, House of the Dragon. Deze meesterlijk vervaardigde kunstwerken combineren naadloos inspiratie uit de iconische wereld van Westeros met cutting-edge horlogerie.

Het horloge is vervaardigd met alle precisie en elegantie die een lid van de Targaryen-familie ongetwijfeld zou eisen, mochten ze in de reeks horloges dragen natuurlijk. Het horloge heeft een handmatig opwindende gepatenteerde zwevende centrale tourbillon, die een adembenemend uitzicht biedt op de innerlijke werking van het uurwerk.

Met de tourbillon en het vaste tweede wiel zwevend boven het uurwerk en de wijzers, biedt het ontwerp een nooit eerder vertoond perspectief op de betoverende mechaniek van de tourbillon. Zowel de uren als de minuten worden weergegeven in een uniek perifeer formaat, mogelijk gemaakt door een planetair tandwielstelsel dat 360° rond de tourbillon draait.

Een 12-factorige overbrengingsverhouding zorgt ervoor dat het planetaire systeem het verloop van de uren kan volgen. Als aanvulling op deze innovatie is het uur- en minuten display systeem bevestigd op twee brede, hoge precisie kogellagers ontworpen om de efficiëntie van het uurwerk te optimaliseren.

Valyrian staal

Het zal geen op Game of Thrones geïnspireerd horloge zijn zonder bepaalde sleutelelementen in het uurwerk te verwerken. Een van de belangrijkste is de wijzerplaat, die gemaakt is van Damasteel. Fans zullen het gestreepte uiterlijk, bestaande uit meerdere donkere en glinsterende lagen, herkennen. Het Damascus staal gebruikt in de GOT Dragon Central Tourbillon wijzerplaat is vervaardigd door damastaal, dezelfde gieterij die het metaal gebruikt in de zwaarden van de HBO-serie heeft gesmeed.

Aan de buitenkant imiteert de ergonomische graad 5 titanium horlogekast de schubben van een draak door middel van ingewikkelde driedimensionale gravures. Het symbool van het huis Targaryen, een driekoppige draak die vlammen ademt, staat in het midden van de achterkant van de horlogekast. Elke kastrug is uniek geïdentificeerd door de gegraveerde naam van de draak die de inspiratie vormde voor de verzamelaarsset, met slechts één set gewijd aan één draak.

Mooie eieren

Het uurwerk wordt gepresenteerd met een Dragon Egg Functionele Sculptuur geproduceerd in samenwerking met de Franse werkplaats en WB licentiehouder Leblon Delienne, al lang bekend om hun onvergelijkbare expertise in het maken van beeldjes en pop sculpturen. Elk Dragon Egg van hars is zorgvuldig ge-airbrusht om een unieke afwerking te creëren die geheel individueel is, en elk ontwerp is geïnspireerd op een bepaalde draak.

Volgens Kross Studio is de vorm van het ei gemaakt aan de hand van een 3D-scan van de rekwisieten van de tv-serie. Het opent om te dienen als een nest, om het Kross Studio Floating Central Tourbillon uurwerk of een horloge naar keuze in op te bergen. Het ontwerp werd zorgvuldig gepland tot in het kleinste detail. De horloge basis heeft zeven sleuven: een voor elk van de zeven koninkrijken van de saga. De twee torens die het horloge kussen zijn geïnspireerd op het ontwerp van Dragonstone kasteel, de voorouderlijke zetel van het Huis Targaryen.

Als eerste oplage heeft Kross Studio de eerste vijf unieke verzamelsets uitgebracht en er zullen er nog meer volgen. Elke set zal gewijd zijn aan de draken in de fantasy-saga Game of Thrones en de prequel House of the Dragon.

Kostprijs per horloge? 108.000 Zwitserse frank, oftewel zo’n kleine 110.000 euro.

 

You May Also Like

Menstyle Matters: BVLLIN en Luxury For Men veroveren vanaf nu samen de wereld

Wie ‘Mannen’ en ‘Luxe’ zegt, ademt in één keer gewoon ‘Luxury For Men’ uit. ...

The Sky is the Limit: BMW M850i Night Sky Individual

Letterlijk en figuurlijk!  Gisterennacht werd de M850i Night Sky Individual voorgesteld. Niet toevallig de nacht ...

Voor u getest: SodaStream ‘Art’, bruiswatertoestel in retrostijl

Niet alleen voor groene jongens SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider in de ...