MenStyle Fashion Tip: Eden Park Paris

Van sportief tot sportief chique 

Of we rugby-fans zijn? Tgoh, we kunnen wel een potje rugby smaken maar om zelf een try te maken komen we wat body te kort vrezen we. Een merk dat vereenzelvigd wordt met rugby is het typische Franse Eden Park dat al zo’n 35 jaar inspiratie haalt in de rugbysport.

De geschiedenis van het merk Eden Park begon in 1987 toen Franck Mesnel en Eric Blanc, twee rugbyinternationals besloten een kledingmerk van topklasse op te richten. De twee combineerden hun creatieve en excentrieke geesten tot het fashionmerk met als logo de roze vlinderdas. Dit is een verwijzing naar de grote finale van de Franse competitie in 1987 waarin alle spelers het veld betraden met een roze vlinderdas om.

Het logo bestaat nog steeds en het merk is uitgegroeid tot een brand dat verkocht wordt in 550 verkooppunten in 34 landen en dat elk seizoen meer dan 350 stuks, van klassiek naar casual chique naar sportief op de markt brengt voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Onze favorieten? Een marineblazer, caramelkleurig suède jasje of een sportieve sweater met bijhorende short in jogging stof.

Vandaag de dag is de band van het merk met de rugbysport nog altijd even sterk. De nieuwste ambassadeur is Josh Van Der Flier, de Ierse rugby union flanker en winnaar van de Six Nations Rugby Championship 2023. Verder is het Franse merk ook een partnerschip aangegaan met de Rugby World Cup 2023, die in september in het thuisland Frankrijk wordt gehouden. Daar zal het een prominente rol spelen als de officiële “elegance supplier” en de toernooifunctionarissen voorzien van formele kleding.

Zelf eens een kijkje nemen naar de collectie? Kijk dan zeker eens HIER.

You May Also Like

MenStyle Roadtest: Porsche Carrera 4S (992)

De beste daily ter wereld Een statement dat kan tellen…maar we mogen stellen dat ...

MenStyle Real Estate: Mansion Justin Timberlake in L.A. for sale ($35.000.000)

Een unieke kans… Wie de Euromillions gewonnen heeft en niet weet wat hij of ...