Rij je met een SUV? Pas dan op voor deze snoodaards!

Klimaatactivisten plannen gerichte acties tegen SUV’s

Dat klimaatactivisten niet happig zijn op SUV’s, dat hoeven we jullie niet te vertellen. Ze zijn te groot, te zwaar en ze verbruiken teveel. Helaas gaat het bij deze snoodaards vaak verder dan alleen roepen en tieren. Zo hebben milieuactivisten zich al meermaals negatief in het nieuws gebracht met acties als zich aan auto’s vast te lijmen, auto’s te bevuilen en door banden plat te zetten. En als het aan de actiegroep ‘Tyre Extinguishers’ ligt, volgen er de komende periode nog een pak meer acties.

De actiegroep haalde onlangs het nieuws door hun agressieve actie waarin ze banden van meer dan 600 SUV’s in Brussel en Gent lieten leeglopen. Hun werkwijze is steeds dezelfde: ze laten banden van SUV’s leeglopen en plakken een kleine folder op de voorruit om bestuurders van deze voertuigen te sensibiliseren. Acties die de laatste tijd meer voorkomen. Ok, het is voor de eigenaar minder kostelijk dan auto’s bekrassen… hoewel… Zonder het te op te merken vertrekken met platte banden kan ook een pak geld kosten en is levensgevaarlijk.

Nieuwe acties

Aan SUV-rijders kunnen we maar één goede raad geven: wees waakzaam. In La Dernière Heure gaf een activist, een snoodaard die het lef niet heeft met naam en toenaam te verschijnen, aan dat het tijd was om een versnelling hoger te schakelen via acties in heel België.

“Gezien de klimaatsituatie zijn we verplicht een versnelling hoger te schakelen”, aldus de anonieme man die waarschijnlijk niet beseft dat een versnelling hoger schakelen meer verbruikt en dus nog slechter is voor het milieu.

 

“De afgelopen maanden hebben de acties van milieuactivisten vormen moeten aannemen die zowel radicaal als gedecentraliseerd zijn, omdat ze effectiever zijn. Het is ook een manier voor velen om lessen te trekken uit de klimaatmarsen, die moeite hebben om evenveel mensen te mobiliseren als voorheen. Met onze acties willen we de grootte en het gewicht van deze auto’s, die een zeer hoge milieukost veroorzaken, aan de kaak stellen”, aldus de man die met zulke aanstootgevende acties voor gedeputeerden eerder een plat handje op zijn eigen kaak verdient.

Er zullen dus nieuwe acties worden gevoerd én ze onthullen ook wat hun doelwitten zijn. “Het meest negatieve individuele gedrag voor het klimaat is gecorreleerd met een hoge koopkracht, dat betekent dat de welvarende wijken het eerst het doelwit zullen zijn.” Dus inwoners van Sint-Martens-Matem, Brasschaat, ’s Gravenwezel, Knokke, Keerbergen, Lasne of Koksijde… of zowat de rijkste gemeentes via StatBel, je bent gewaarschuwd.

 

 

You May Also Like

MenStyle Roadtest: Toyota GR Yaris

261 pk uit een driepitter Toyota is sinds 2015 terug in het World Rally ...

MenStyle Roadtest: Tesla Model S 100D

Eerlijk is eerlijk, als we het hebben over dé referentie als het gaat om ...

Aston Martin DBS Superleggera Volante is summerproof

Laat de zomer maar beginnen… Wat hebben wij toch een beetje spijt in de ...