Jeep Avenger is ‘Car of The Year 2023’

Groot feest bij Stellantis

De champagnekurken mochten knallen afgelopen vrijdag bij de opening van het Autosalon van Brussel. Zo werd daar de verkiezing van ‘Auto van het Jaar 2023’ gehouden en met overwicht werd de Jeep Avenger, de eerste elektrische auto van het Amerikaanse merk, verkozen als laureaat. Een straffe prestatie als je zijn concurrenten (Peugeot 408, Toyota bZ4X/Subara Solterra, Nissan Ariya, Renault Austral, VW ID.Buzz en Kia Niro) even bekijkt.

het was trouwens voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van de wedstrijd dat een model van de Amerikaanse constructeur Jeep in de prijzen viel. Ok toegegeven, Jeep is natuurlijk wel een satellietmerk van de fusiegroep Stellantis en kent technisch veel gelijkenis met de Peugeot 2008 en Opel Mokka.

Een Avenger kan al de uwe zijn vanaf 36.000 euro. Een volledig uitgeruste 1st Edition is verkrijgbaar voor 39.500 in drie kleuren: geel, grijs of zwart. Mooie geste, bij aankoop biedt Jeep voor 200 euro extra een Wallbox of een krachtigere E-ProWallbox aan. Daarmee kan de batterij (54 kWh) in 5 uur opgeladen worden en is deze elektrische Jeep gereed om opnieuw zo’n 400 km (WLTP) af te leggen.

 

You May Also Like

Max Verstappen maalt eerste rondjes in 2022… op ijs

Kreeg hij de banden van zijn F1-bolide wel op temperatuur?  F1-wagens en koude banden? ...

Eindelijk, hier is de Mercedes-AMG One

Een hybride sportwagen met een motor die recht uit een Formule 1 komt Eindelijk? ...

MenStyle On Tour: Wereldpremière Alfa Romeo Milano… in jawel, Milano

Een wereldpremière? Daar zeggen we niet neen tegen. En zo zaten we vanmiddag al ...