Jeep Avenger is ‘Car of The Year 2023’

Groot feest bij Stellantis

De champagnekurken mochten knallen afgelopen vrijdag bij de opening van het Autosalon van Brussel. Zo werd daar de verkiezing van ‘Auto van het Jaar 2023’ gehouden en met overwicht werd de Jeep Avenger, de eerste elektrische auto van het Amerikaanse merk, verkozen als laureaat. Een straffe prestatie als je zijn concurrenten (Peugeot 408, Toyota bZ4X/Subara Solterra, Nissan Ariya, Renault Austral, VW ID.Buzz en Kia Niro) even bekijkt.

het was trouwens voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van de wedstrijd dat een model van de Amerikaanse constructeur Jeep in de prijzen viel. Ok toegegeven, Jeep is natuurlijk wel een satellietmerk van de fusiegroep Stellantis en kent technisch veel gelijkenis met de Peugeot 2008 en Opel Mokka.

Een Avenger kan al de uwe zijn vanaf 36.000 euro. Een volledig uitgeruste 1st Edition is verkrijgbaar voor 39.500 in drie kleuren: geel, grijs of zwart. Mooie geste, bij aankoop biedt Jeep voor 200 euro extra een Wallbox of een krachtigere E-ProWallbox aan. Daarmee kan de batterij (54 kWh) in 5 uur opgeladen worden en is deze elektrische Jeep gereed om opnieuw zo’n 400 km (WLTP) af te leggen.

 

You May Also Like

Vanaf nu kan je ook de Porsche Taycan 4S bestellen

Het instapmodel… En wat voor één! Na de Turbo en Turbo S, is de elektrische ...

Komt Alfa Romeo met een exclusieve limited edition supercar?

Dat gaan we samen ontdekken op 30 augustus in het Alfa Romeo museum in ...

BMW kondigt toekomst van display en besturingssysteem BMW iDrive aan op CES 2021

Hop naar nieuw intelligent tijdperk BMW kondigt volgend hoofdstuk in zijn display en besturingssysteem ...