Ferrari Roma gaat topless

Het dak eraf 

We hebben er even op moeten wachten maar het is officieel, de Ferrari Roma gaat topless. Zo is hij nu ook verkrijgbaar als Spider. Zo gooit deze 2+2 GT zijn stoffen dak eraf in slechts 13,5 seconden, iets wat je kan doen tot een snelheid van 60 km/u. Het elektrisch windscherm daarentegen, tussen de hoofdsteunen en de achterzetels, dat kan je activeren tot zelfs 170 km/u. Geen overbodige luxe als je wat snelheid wilt maken met je haren in de wind.

Onderhuids zien we geen verschil. Zo behoudt ook de Spider de 3,9 liter biturbo-V8, goed voor 620 pk en 760 Nm op de achteras via een gerobotiseerde bak met dubbele koppeling en 8 versnellingen. Dit alles schiet de dakloze Roma in 3,4 seconden naar honderd om pas te stoppen met versnellen bij een top van 320 km/u. Identiek dezelfde prestaties dan zijn coupé-broertje ondanks zijn meergewicht van 84 kilogram die nodig was om dakloos zijn stijfheid te behouden.

Wel een verschil, de sprint naar 200 km/u. Daar heeft het extra gewicht een prijs van 0,4 seconden en gebeurt nu in 9,7 seconden. En nog een verschil? De prijs al hebben we hier nog geen idee wat de dakloze versie zal kosten. In ieder geval meer dan de basisprijs van 215.000 euro van de Roma coupé.

 

You May Also Like

MenStyle On Tour: Autoworld Brussels (Fotoreportage)

Hét museum voor mensen waar benzine door de aderen stroomt Wie nog tot zondag ...

Nederlander voegt gouden F1-wagen aan collectie toe

Bij 300K abonnees maakt hij hem ook rijklaar… Iemand die het allemaal wel netjes ...

Aston Martin DBX zet aanval in op Porsche Cayenne

Opnieuw een iconisch merk op de SUV-markt Toen ‘Porsche-puristen’ op de barricades gingen staan ...