Ferrari Roma gaat topless

Het dak eraf 

We hebben er even op moeten wachten maar het is officieel, de Ferrari Roma gaat topless. Zo is hij nu ook verkrijgbaar als Spider. Zo gooit deze 2+2 GT zijn stoffen dak eraf in slechts 13,5 seconden, iets wat je kan doen tot een snelheid van 60 km/u. Het elektrisch windscherm daarentegen, tussen de hoofdsteunen en de achterzetels, dat kan je activeren tot zelfs 170 km/u. Geen overbodige luxe als je wat snelheid wilt maken met je haren in de wind.

Onderhuids zien we geen verschil. Zo behoudt ook de Spider de 3,9 liter biturbo-V8, goed voor 620 pk en 760 Nm op de achteras via een gerobotiseerde bak met dubbele koppeling en 8 versnellingen. Dit alles schiet de dakloze Roma in 3,4 seconden naar honderd om pas te stoppen met versnellen bij een top van 320 km/u. Identiek dezelfde prestaties dan zijn coupé-broertje ondanks zijn meergewicht van 84 kilogram die nodig was om dakloos zijn stijfheid te behouden.

Wel een verschil, de sprint naar 200 km/u. Daar heeft het extra gewicht een prijs van 0,4 seconden en gebeurt nu in 9,7 seconden. En nog een verschil? De prijs al hebben we hier nog geen idee wat de dakloze versie zal kosten. In ieder geval meer dan de basisprijs van 215.000 euro van de Roma coupé.

 

You May Also Like

Ex-F1-wereldkampioen Jenson Button lanceert Radford Type 62-2

Een eerbetoon aan de Lotus Type 62 Samen met designer Mark Stubbs en journalist ...

Hier is de langverwachte nieuwe BMW R 1300 GS

De 2024 BMW R 1300 GS heeft een serieuze metamorfose ondergaan. Meer dan vier ...

MenStyle On Tour: Slip- & Driftcursus bij BMW

Veiligheid boven alles… Wij denken wel overweg te kunnen met onze rechtervoet. Maar is ...