Deze customized Porsche 959SC ging voor recordbedrag onder de hamer

Dju, kans gemist

10 december laatstleden boden de dekselse rekels bij RM Sothby’s een Porsche 959SC te koop aan. Niet zomaar een 959, wel een door Bruce Canepa customized 1988 Porsche 959SC. Bruce wie? Wél, een voormalig racepiloot en Porsche-specialist. Zo pimpte hij een fantastisch mooie wagen naar een nog grotere hoogte.

De Porsche 959 was de ultieme sportwagen begin jaren ’80. Hij was niet alleen erg exclusief (slechts 283 exemplaren zijn ervan gebouwd) en mooi, deze Porsche was ook best comfortabel, bliksemsnel en hij was met zijn complex vierwielaandrijvingssysteem, ABS, gecontroleerde demping en magnesium wielen een referentiepunt in zijn tijd.

Bruce Canepa, die deze wagen in 2015 voor zijn meesterlijke handen kreeg geworpen, dreef de originele 2,8 liter turbo op van 444 pk naar 825 pk (en 813 Nm) met dank aan Borg-Warner turbo’s, aangepast motormanagement, gesmede zuigers, titanium drijfstangen, herziene nokkenassen en kleppen. Ook de vering is bijgewerkt met verstelbare dempers en titanium schroefveren, waardoor de demping aanzienlijk is verbeterd. De velgen, met hetzelfde design zijn gegroeid 18 inch. Alles bij elkaar kostte het de man 4.000 werkuren om het te modificeren tot dit heerlijk smaragdgroen exemplaar.

Deze 959 SC 003, wat erop wijst dat Bruce er nog onder handen heeft genomen, werd in 1988 verkocht in Monte Carlo en werd na een ommetje in Japan in 2015 terecht in de VS. Nu werd hij in Miami door RM Sotheby’s geveild voor een recordbedrag van 2.920.000 dollar, oftewel zowat 2.750.000 euro. Sterke dollar tegenwoordig, weet je wel.

You May Also Like

Land Rover Defender breidt uit met dikke V8 of als ruwe Outbound

Heerlijk… Eén van onze leukste testen afgelopen jaar? De nieuwe Defender. De laatste en ...

Een Ferrari 250 Testa Rossa voor onder de kerstboom? Naar Harrods dan!

Even over en weer naar Londen Eén van s’ werelds bekendste luxe-warenhuizen? Ongetwijfeld Harrods. ...

MenStyle on Tour: Mini Autosalon bij BMW en Mini

Topontvangst Helaas geen autosalon dit jaar. Gelukkig zijn er een paar constructeurs die wel, zij ...