Sony introduceert de ZV-1F : Vloggen voor beginners

De ultieme vlogcamera voor beginnende content creators

Gisteren kondigde Sony de nieuwe ZV-1F vlogcamera aan. YouTube vlogs, Instagram reels, Twitch streams, TikTok video’s – ze zijn niet meer weg te denken in het digitale medialandschap. Om deze content naar een hoger niveau te tillen en dit voor iedereen toegankelijk te maken introduceert Sony de compacte en milieubewuste ZV-1F vlogcamera.
Deze camera weegt slechts 229 gram, is uitgerust met Sony’s nieuwste cameratechnologie en biedt eenvoudige connectiviteit om snel te kunnen delen met alle sociale netwerken via de Imaging Edge Mobile Plus-app. Het is kortom dé camera voor vloggers en content creators. Zo kan de content creator zich volledig focussen op de storytelling en doet de ZV-1F de rest.

De ZV-1F vlogcamera is uitgerust met Sony’s bekroonde cameratechnologie voor video en geluid van uitstekende kwaliteit, zelfs tijdens uitdagende omstandigheden. Hierbij een aantal kenmerkende eigenschappen en functies toegelicht:

Ultra-wide primelens

De ZV-1F is ontworpen om elk object uitstekend in beeld te brengen. De ultra-wide primelens van 20mm garandeert optimale selfie-opnamen en een breed gezichtsveld. De vlogcamera biedt ook achtergrond-bokeh voor foto en video om objecten nog beter uit te lichten of een zachtere uitstraling te creëren.

Soft skin effect

Bij het maken van zowel foto’s als video’s, is er een ‘Soft Skin Effect’-optie beschikbaar. Deze optie maakt rimpels gladder tijdens het opnemen van video en creëert een natuurlijk huidtinteffect voor foto’s.

Face priority AE

Face Priority AE past automatisch de helderheid aan tijdens opnamen, zodat gezichten met optimale helderheid kunnen worden vastgelegd, zelfs in situaties waarin het licht verandert.

Eye AF voor mensen en dieren

Met de ZV-1F komt alles nauwkeuriger scherp in beeld. De camera beschikt over Eye AF voor zowel mensen als dieren, zodat de autofocus kan blijven fixeren op gezicht en ogen. Met deze tool kan de content creator bijvoorbeeld haarscherpe content van zijn of haar huisdier maken. De camera stelt volledig automatisch scherp op het oog van het dier waardoor de foto altijd scherp is. Eye AF kan eenvoudig op een ander object ingesteld worden via het touchscreen van de camera.

Beeldstabilisatie

De ZV-1F beschikt over (elektronische) beeldstabilisatie in Active Mode voor het opnemen van video’s. Deze Active Mode zorgt ervoor dat het beeld scherp blijft onder alle omstandigheden.

Creative look

De nieuwe Creative Look-functie geeft gebruikers meerdere opties om de gewenste sfeer voor foto en video te creëren. Content creators kunnen kiezen uit verschillende tinten, helderheid, kleurdiepte, etc. In totaal zijn er 10 presets beschikbaar om creativiteit te stimuleren en content creators in staat te stellen onmiddellijk foto’s en video’s te delen zonder dat bewerkingen noodzakelijk zijn.

Hyperlapse en slow motion

De ZV-1F heeft daarnaast de S&Q-modus om video’s te versnellen of langzamer af te spelen. Zo kunnen beelden tot 5x langzamer of juist 60x sneller afgespeeld worden en zo speciale effecten creëren.

Uitstekend geluid

Ook geluid van hoge kwaliteit is essentieel voor het vastleggen van perfecte content. Een directionele 3-capsule-microfoon en een windscherm zorgen voor heldere spraakopnamen en weinig ruis in omgevingen waar veel wind staat.

Een simpele en compacte vlogcamera

De ZV-1F is ontworpen voor gebruiksgemak. Content creators kunnen zich volledig richten op het vastleggen van content. De camera is intuïtief en eenvoudig in gebruik. Het slechts 229g wegende toestel is compact en licht genoeg voor alledaags gebruik en kan overal worden meegenomen. Daarnaast beschikt het over een in meerdere hoeken kantelbaar LCD-touchscreen. Dit scherm biedt handige functies en instellingen die met een enkele aanraking te veranderen zijn. Ook is het mogelijk om via touchscreen in te zoomen.

De nieuwe vlogcamera is voorzien van een Bokeh-schakelknop zodat gebruikers snel kunnen schakelen tussen achtergrond-bokeh. Bokeh is het effect van onscherpe onderdelen in een foto. Bokeh legt meer de focus op het object door de achtergrond te vervagen en het object scherp in beeld te zetten. Deze functie is zelfs tijdens video-opnamen beschikbaar.

Het toestel beschikt ook over een Product Showcase-instelling. Product Showcase: garandeert een snelle en vloeiende focusovergang tussen het gezicht van de presentator en het object dat voor de lens is geplaatst. Het is daardoor niet meer noodzakelijk om via een handbeweging voor het product de camera scherp te laten stellen. Deze functie is perfect voor bijvoorbeeld het maken van product reviews. De ZV-1F is verder voorzien van een zelfontspanner en opnamelamp om nog eenvoudiger videocontent te maken.

Connectiviteit en accessoires

De ZV-1F is geoptimaliseerd voor gebruik met een smartphone. Sony’s nieuwe smartphone-app Imaging Edge Mobile Plus biedt content creators connectiviteit via Bluetooth én Wi-Fi. Het is zeer eenvoudig om met de camera en foto’s en video’s over te zetten. Content kan eenvoudig worden overgezet naar een smartphone en geüpload worden naar alle sociale platforms. Met de Imaging Edge Mobile Plus-app kunnen gebruikers ook de camera-instellingen controleren en toegang krijgen tot software-updates en ondersteuning. De app kan daarnaast de ZV-1F van een afstandje bedienen, aangeven wat het batterijniveau is en de resterende opslagcapaciteit weergeven.

Shotmarks

Gebruikers kunnen zelfs opnamen markeren om op Social Media te posten met behulp van ‘shot marks’ tijdens en na het opnemen. Gemarkeerde clips van 15, 30 of 60 seconden zijn eenvoudig uit te knippen en te transporteren naar een smartphone om direct door te plaatsen op het gewenste kanaal. Alles zonder de lengte of vorm aan te passen voor het platform.

Live streaming

Gebruikers kunnen de ZV-1F zelfs als een hoogwaardig live streaming-apparaat gebruiken. Met een geschikte videoconferentie-app of vergelijkbare software kan de ZV-1F als een geavanceerde webcam functioneren indien deze via USB met een computer of smartphone is verbonden.

GP-VPT2BT Shooting Grip

De ZV-1F is compatibel met de GP-VPT2BT Shooting Grip met Wireless Remote Commander die onder andere draadloze bediening van inzoomen en opnamen biedt. Deze grip is ook te gebruiken als een ministatief voor stabiele handsfree shots. Daarnaast kan een externe microfoon eenvoudig worden aangesloten op de accessoire shoe, voor heldere geluidsopnamen.

Bijdragen aan een duurzame toekomst

De ZV-1F is ontworpen met milieuvriendelijke functies en technologie. Gerecycled materiaal zoals SORPLAS, is gebruikt in zowel de camerabehuizing als de gebundelde accessoire.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe ZV-1F is vanaf deze maand verkrijgbaar in de Benelux voor €650.

You May Also Like

Onze vijf favorieten van Watches & Wonders Geneva

Dit was Genève Watches & Wonders is verreweg het grootste evenement in de horlogesector. ...

LED-verlichting: LED’s think about the future!

Mocht je je lampen thuis nog niet vervangen hebben met duurzamere varianten, shame on ...

Teslarijders kunnen vanaf nu het geluid van hun auto én hun claxon zelf kiezen

Vanaf nu bestaat er een auto die echt scheten laat… De wet in Noord-Amerika ...