Motorola blikt vooruit naar Smartphonetrends voor 2021

kijk achteruit, kijk vooruit en blijf gefocust

Smartphones zijn de voorbije jaren aan een recordtempo geëvolueerd op alle vlakken. In een vingerknip zijn we van een enkele camera geëvoleerd naar smartphones met twee, drie of zelfs vier camera’s. Inmiddels kunnen smartphones qua prestaties tippen aan sommige laptops en zien we dat apparaatje waarmee we aanvankelijk alleen konden bellen steeds meer als een multifunctioneel productiviteits- en entertainmentcentrum. Na al deze innovaties vraag je je misschien af welke nieuwigheden er nog aankomen. Wij maakten daarom enkele voorspellingen voor de smartphonetrends van 2021.

2021 wordt niet langer een of-of-verhaal, maar een en-en-verhaal, waarin iedereen de ideale smartphone kan vinden. Smartphones kunnen namelijk steeds meer en innovatie is niet alleen voorbehouden voor de ultra-dure premium toestellen. Wie een goedkope smartphone wil, hoeft niet in te boeten op functionaliteit. Een grote batterij hoeft niet meer traag op te laden en wie een goede foto wil nemen als de zon ondergaat, hoeft daarvoor niet de allersnelste smartphone in huis te halen.

Innovatie die ertoe doet

Je kan innoveren wat je wil, maar uiteindelijk moet de gebruiker centraal staan in het volledig plaatje. Bij Motorola bijvoorbeeld vinden ze dat soort innovatie het belangrijkste. Zij zetten liever één nuttige stap vooruit dan vijf waardeloze stappen. “Innoveren om te innoveren” is iets waar ze erg kritisch naar kijken.

“Dit past goed binnen ons nieuwe motto voor de moto g-reeks, namelijk You want it, you got it. Een smartphone moet op jouw maat gemaakt zijn en net zoals bij kleding heeft iedereen andere eisen en voorkeuren. Daarom doen wij ook in 2021 ons uiterste best om in ons aanbod een smartphone voor iedereen te hebben”, aldus Ruben Weenink, General Manager Mobile Business Group Lenovo Benelux.

Terug naar die goede oude tijd…

Een tussentitel als deze verwacht je waarschijnlijk niet in een artikel over smartphonetrends van het komende jaar, maar oordeel niet te snel. We hebben het hier namelijk over de tijd waarin je je smartphone (die toen nog een doodgewone gsm was) slechts één keer per week aan de oplader moest hangen. Door de jaren heen probeert ook Motorola steeds dichter bij die ervaring te komen. De moto g9 power biedt een batterijduur van gemiddeld 60 uur dankzij zijn 6.000mAh-batterij waarmee je drie opeenvolgende dagen je smartphone kan gebruiken zonder opladen.

Dit gaat bovendien niet ten koste van de prestaties. Een smartphone met een hoge batterijduur, is niet langer een smartphone die werkt op een slakkengang. In 2021 blijft dit een van Motorola’s belangrijkste focuspunten. Ze blijven de limieten van de batterijduur opzoeken en besteden daarbij ook aandacht aan meer premium-functies zoals snelladen. Goed voorbeeld hier is de moto g9 plus, die 30W-snelladen ondersteunt, een cijfer dat sommige toestellen van meer dan 1.000 euro niet eens kunnen halen.

… Zonder de toekomst uit het oog te verliezen

Soms vinden we innovatie na een terugblik op het verleden en soms vinden we die door een goed gemikte vooruitblik. In dit geval hebben we het over 5G, de nieuwe netwerktechnologie waar velen vol ongeduld op wachten. Motorola bewees in 2020 al dat 5G geen peperdure luxe hoeft te zijn. Met de moto g 5G plus bewezen ze dat 5G-smartphones niet duur moeten zijn en met de moto g 5G die ze later lanceerden, zetten ze die trend verder.

Het voorbije jaar is bijna iedereen in aanraking gekomen met de limieten van onze huidige netwerken tijdens het videobellen. Ook vanop afstand willen we graag onze vrienden en familie haarscherp zien. Met 5G zijn die korrelige beelden verleden tijd en wij zijn van mening dat dat geen luxe hoeft te zijn waarvoor je een lening moet aangaan. Nu cloudgaming stilaan de overstap van kinderschoenen naar volwassen schoenen maakt, is de schreeuw om 5G vanuit de gaming community ook duidelijk te horen. 5G toestellen biedt hen de stabiele en snelle connectie die ze nodig hebben en het zware rekenwerk laten we over aan die computer in de cloud.

Met de gebruiker als middelpunt

“In 2019 presenteerden we onze motorola razr, die aantoonde dat een smartphone niet langer een lompe rechthoek in je broekzak moet zijn. In 2020 gingen we aan de slag met de feedback en wisten we nog meer technologie in die kleine vouwbare vormfactor te stoppen. Door de toevoeging van 5G zijn de early adopters er nu zeker van dat ze nog jaren kunnen genieten van hun toestel”, aldus Ruben Weenink.

Met die mindset trekt Motorola naar 2021 en willen ze nog meer innovatie die ertoe doet. Bereid je dus al voor op meer dingen waar je al van houdt en zeker ook op nieuwigheden waarvan je vast en zeker zult gaan houden. You want it, you got it, dat geldt voor 2020, 2021 en alle jaren daarna.

You May Also Like

Heren van MenStyle worden echte “Handymannen”!

We steken de handen uit de mouwen… Ok, in tijden van Love Island worden ...

Asphalt 9: Legends lanceert de Lamborghini Revuelto eSports Challenge

Gesp je stevig vast en maak je klaar voor een adembenemende rit… Klaar voor ...

Waarom je je iPhone goed moet beschermen?

Je smartphone kost vaak een fortuin. Zeker nu de festivals eraan komen, je telefoon ...