Duvel lanceert 2022 Duvel Collection met creatie van Franky Sticks

Maken, creëren, experimenteren en innoveren.

Is Brouwerij Duvel Moortgat onze favoriet? Laten we stellen dat we er al lang aandelen van hadden moeten kopen want met onze Tennisploeg, ‘Team Vedett’, drinken we meer het goudgele vocht, ook wel eens het kleine broertje van Duvel genoemd, dan we effectief de ‘vedetten’ zijn op de plein.

Drinken we met Team Vedett dan geen Duvel? Jawel hoor, alleen proberen we ons tijdens de matchen nog wat in te houden. Het is geen cadeau om tussen de games door je vochtgehalte op peil te houden met een Duvel of vier, snap je? Vedett kan nog net…

Soit, ook een Vedett is de Rottredammer Franky Sticks. Het is dan ook niet toevallig dat Duvel en Franky elkaar gevonden hebben. De drang om bewegingen te creëren, of het nu muziekgolven, klinkende glazen, mensen op de dansvloer, strepen op het doek of schuimkragen zijn. Bij iedere beweging kan er iets nieuws, iets eigenzinnigs, iets Duivels ontstaan.

Rauw, eigenzinnig en Rotterdams daadkrachtig. Franky is constant in beweging. Van jongs af aan trekken zowel de draaitafel als de tubes verf zijn aandacht. Van muurschilderingen, muziekgolven, wandkleden tot schilderijen, deze trotse Rotterdammer creëert en innoveert constant. Wetende dat Franky niet bang is voor een uitdaging presenteerde Duvel hem met een nieuw canvas: Het iconische Duvel glas.

Franky maakte voor zijn ontwerp optimaal gebruik van de iconische vormen en de details op het glas. De duvelse ‘D’ onder op het glas is niet enkel versiering, maar juist het startpunt van een fijne tornado aan koolzuurbellen. Het uiteindelijke ontwerp van het designer glas gaat om golven, bewegingen, diversiteit en om details. Franky vertelt: “Alles wat ik doe komt voort uit een bepaalde flow. Een vibratie. Uit een behoefte om iets te maken. Of het nou met een stift op papier, een kwast op doek of een naald in de groef van een plaat is. Pionieren en uitdagingen aangaan is wat ik het liefste doe en dat is waar Duvel en ik elkaar gevonden hebben.

Ik maak graag optimaal gebruik van vormen en details. Het ontwerp is geïnspireerd op muziek en de optredens waar ik mijn eerste biertjes dronk. De muziek, de trillingen van de bass die door het glas en je lichaam heen vloeien. Eigenlijk de golven of life, alles wat we aanraken komt daar uit voort. Het Duvel glas is deels gevuld met bier en deels met schuim en lucht, het ontwerp met de waves speelt met dit contrast en brengt zo de zwevende characters in beweging.”

Franky Sticks is de artiestennaam van illustrator en DJ Frank Stok. Zijn stijl kenmerkt zich door vloeiend lijnenwerk in combinatie met een levendig kleurenpallet. Het speelse en tegelijkertijd bedachtzame werk heeft iets tijdloos en is geïnspireerd op het diverse landschap en bloeiende mix aan culturen van Rotterdam. Handmannetjes zijn een herkenbaar onderdeel van zijn kunstwerken. Franky’s portfolio omvat muurschilderingen, digitale illustraties, sculpturen, schilderijen en prints. Als DJ staat hij al meer dan acht jaar achter de draaitafels in clubs en op festivals en evenementen.

Meer info over deze Duvel Collection vind je hier.

You May Also Like

Deze Nike’s in Gulf-kleuren zijn het hebbedingetje voor racefanaten

Toch geen officiële collab… Jammer dat Porsche, Gulf en Nike er samen niet zijn ...

The Day Before Tomorrow breidt fors uit voor 10de verjaardag

En viert met headliners Ronnie Flex, Average Rob ft Omdat Het Kan Soundsystem en ...

MenStyle YouTube kijk-tip: Yaers Fashion TV

Voor zij die houden van mooie vrouwelijke rondingen Als we aan catwalk-modellen denken, zien ...