BELL & ROSS presenteert DP ALPINE A522 Alpine

Van de tarmac naar het circuit

Het was gisteren een hoogdag voor de Belgische racefans. Zo werd de Grote Prijs Formule 1 in Spa-Francorchamps gereden én kregen ze ook ter plaatse het goede nieuws dat Francorchamps, door velen bestempeld als mooiste circuit ter wereld, opnieuw op de kalender staat. Kan Max Verstappen dan gaan voor een triple nadat hij ook vorig jaar en dit jaar zijn concurrenten het nakijken gaf? De tijd zal het uitwijzen.

Over tijd gesproken… wie er met fijne klokjes van Bell & Ross rondholden waren de mannen van Alpine. Zij klokte niet alleen een goede kwalificatie af, ze eindigden met Alonso en Ocon op een respectievelijke mooie vijfde en zesde plaats. De samenwerking met Bell & Ross is niet toevallig.

Sinds de oprichting in 1994 heeft Bell & Ross de tijd aangegeven aan gevechtspiloten, waarbij het zich heeft laten inspireren door de precieze dashboardinstrumenten van vliegtuigcockpits. Met het doel om de grenzen van het creatieve proces te verleggen, stelt het merk zichzelf regelmatig nieuwe uitdagingen. Vandaar, in 2016, de beslissing om toe te treden tot de opwindende wereld van de autosport door samen te werken met het Renault F1® Team: sindsdien maakt de avant-gardistische horlogemaker deel uit van de Formule 1®-wereld, het toppunt van hightech en geavanceerde materialen. In 2021 veranderde de naam van het team in Alpine F1® Team, maar de passie en toewijding van Bell & Ross bleven onveranderd: het merk bleef een trotse partner van het team en deelde de passie voor mechanica, precisie en snelheid. Door middel van dit prestigieuze partnerschap, blijft Bell & Ross haar zoektocht naar prestaties, uitmuntendheid en innovatie voortzetten.

2 HUIZEN, 2 WERELDEN, 1 ENKELE ZOEKTOCHT

Partners op de circuits, Bell & Ross en BWT Alpine F1® Team zijn in veel opzichten vergelijkbaar. De ingenieurs van de twee huizen zijn bezig met dezelfde zoektocht naar ultieme mechanische prestaties. Met behulp van state-of-the-art technologieën en geavanceerde materialen, slagen ze er allebei in om maximale lichtheid te bereiken met behoud van een extreem hoge weerstand. Of het nu in een F1®-auto is of in de nauwgezette creatie van een uurwerk, vakmanschap staat centraal in het proces, wat nog een element is dat de merken bindt.

Met elk nieuw Formule 1®-seizoen ontwikkelt het BWT Alpine F1® Team een nieuwe raceauto die voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van regelgeving en innovatie. Een nieuwe livery bezegelt het ontwerp van deze nieuwste technologische prestatie.

Op dezelfde manier biedt Bell & Ross elk jaar een nieuwe collectie door verschillende inspiratiebronnen opnieuw te interpreteren, zoals het stuurwiel, het chassis en de graphics van het BWT Alpine F1® Team.

Dit jaar vervolledigt de BR 03-92 A522 de reeks Alpine-uurwerken, waarbij de kleur en de graphics op subtiele wijze worden aangepast aan de specificaties van de coureurs van het team. Het draagt de naam A522, als verwijzing naar de huidige Alpine A522 racewagen.

“Naast de stijl en de kleuren, denken we vooral aan een instrument ten dienste van de coureur, een bondgenoot op elk moment” verklaart Bruno Belamich – Creative Director en mede-oprichter.

BELL & ROSS ZWART EN ALPINE BLAUW

Dit nieuwe uurwerk met zijn iconische 42 mm keramische kast, combineert weerstand, lichtheid en leesbaarheid. Het matzwart, dat doet denken aan de anti-reflecterende tinten van de dashboards, respecteert ook de codes van een utilitair design. De matte afwerking vermindert niet alleen reflecties voor een betere leesbaarheid, maar zorgt ook voor een zachte textuur bij het aanraken.

De witte en blauwe wijzerplaat van dit sportieve uurwerk ontleent zijn ontwerp aan de snelheidsmeter van een Alpine-auto, die verwijst naar de kenmerkende kleurcode van het merk.

Het heeft grote witte cijfers, gecoat met Super-LumiNova®, die contrasteren met het omringende zwart, waardoor ze gemakkelijk leesbaar zijn, zowel bij daglicht als ’s nachts. De cursieve typografie geeft een idee van snelheid en dynamiek. Het tegengewicht van de centrale blauwe chronosecondewijzer neemt de gestileerde A van Alpine over. Een mini blauw/wit/rood vlaggetje dat herinnert aan de driekleurige oorsprong van Alpine is boven het datumvenster op 6 uur geplaatst en het kenmerkende blauw van Alpine is gebruikt om het minutenparcours op de flens te benadrukken.

Aan de mechanische kant wordt de BR 03-92 A522 aangedreven door het automatische BR-CAL 302 uurwerk, met 3 datumwijzers. Tot slot zorgt een ultra-ademende micro-geperforeerde rubberen band voor ongeëvenaard draagcomfort.

De prijs van de DP ALPINE A522? 4.300 euro en HIER te bestellen.

You May Also Like

MenStyle Real Estate: Gordons mansion (3.250.000 euro)

Hij is ondertussen verhuisd naar Dubai We konden niet om Gordon heen in Vlaanderen ...

Netflix onthult docureeks ‘Schumacher’

In de slipstream van ‘Drive to Survive’ F1-fans met een Netflix-account kunnen weer smullen. ...

BMW licht tipje van de sluier op van Art Car die 24u van Le Mans zal rijden

Het aftellen naar de onthulling van de 20e BMW Art Car is begonnen. Op ...