MenStyle Weekend Tip: De TotalEnergies 24 Hours of Spa

Wij zijn er weer bij

De 24 uur van Spa-Francorchamps is een jaarlijkse race voor toerismewagens op het circuit van Spa-Francorchamps. De race werd voor het eerst georganiseerd in 1924 door de Royal Automobile Club Belgium, slechts een jaar na de eerste 24 uur van Le Mans. Tot 1978 werd er gereden op het oude 14 km lange circuit, in 1979 werd er overgeschakeld op het huidige circuit van ongeveer 7 km en wat voor velen, ook voor ons die er al een paar keer hebben op gereden, geldt als het mooiste ter wereld. Sinds 2001 is de 24 uur opgenomen in het FIA GT-kampioenschap.

Om u nog meer te doen uitkijken naar de 74ste editie van de Belgische uithoudingsklassieker hebben we een paar weetjes opgesnord…

– Er staan in 2022 zes dames aan de start. Sarah Bovy, Rahel Frey, Michelle Gatting en Doriane Pin delen de #83 Iron Dames Ferrari, het eerste volledig vrouwelijke team sinds 1997. Samantha Tan zit aan het stuur van een BMW van haar eigen team, en Reema Juffali maakt deel uit van de #20 SPS Mercedes-AMG line-up.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iron Dames (@iron.dames)

– In 2020 finishten acht wagens in dezelfde ronde als de winnaar, een record. Daarbij vertegenwoordigers van Porsche, Audi, Ferrari en Mercedes-AMG. Vorig jaar finishte enkel de top-3 (Ferrari, Audi en Aston Martin) in dezelfde ronde. Hopelijk zien we een even spannende race dit jaar.

– Welgeteld 19 merken wisten sinds de eerste editie van 1924 de wedstrijd te winnen, sinds de start van het GT-tijdperk in 2001 waren dat er acht. Vijf daarvan deden dat in het GT3-tijdperk: BMW, Ferrari, Mercedes-AMG, Porsche en Audi.

En laten we die laatste even in de kijker zetten. Zij hebben een heuse lounge-tent waar ook jij vanuit een luxepositie de race 24 uur lang kan volgen inclusief eten en drinken. Heb jij altijd al de TotalEnergies 24 Hours of Spa van achter de schermen willen meemaken? Mis deze kans dan zeker niet. Tickets bestel je HIER!

 

 

You May Also Like

Zet C41 Alfa Romeo terug op de F1-kaart? (Foto’s & Video)

Rood en wit, de liefdevolle kleuren… We blijven wel fan van Alfa Romeo Sauber ...

Beste uit twee werelden: Porsche 911 (992) Targa

Dé mooiste… Hoewel het een Duitser is, kan je er jouw Zwitserse polsjuweel op ...

MenStyle Weekend Tip: Gentleman’s Fair (10-12/11 in Waregem Expo)

It’s a man thing We staan voor een heerlijk weekend. En voor zij die ...