Een onderonsje met autoliefhebber en Radio coryfee Guy De Pré (video)

Die ene keer dat de autoradio wel even uit mocht 

Wie kent er Guy De Pré? Wie een beetje thuis is in radioland kent ongetwijfeld deze vrolijke man. Sinds 1984 presenteert hij het succesvolle en bekende radioprogramma, De Pré Historie. Daarmee is dit het langstlopende radioprogramma met dezelfde presentator in Vlaanderen. Tijdens deze zondagochtendshow blikt Guy twee uur lang terug op de actualiteit uit vier verschillende decennia, en speelt behalve archiefopnames ook hits uit die specifieke jaren, maanden, en zelfs weken.

De show werd al vlug zo populair dat het in 1990 ook een televisieversie kreeg. Daarna volgden een boek, een cd-reeks (waarvan er meer dan 3 miljoen stuks verkocht zijn, en waarvan nog steeds nieuwe cd’s verschijnen), een musical (in samenwerking met de Musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen), én een roadshow De Pré Historie Live, waarbij hij zelf als diskjockey meetoerde door het hele Vlaamse land. Na zijn officiële pensionering, bleef hij op post met het programma dat hij van thuis opnam.

Wat misschien iets minder mensen weten is dat De Pré ook een groot liefhebber is van auto’s. Hij presenteerde in 1988 het eerste autoprogramma van de BRTN, ‘Overstuur’. Daarna had hij een dagelijkse mobiliteitsrubriek op “Radio Donna”, en daarna weer terug op Radio 2. Hij heeft ondertussen zo’n 1.200 nieuwe auto’s getest als autojournalist, iets waar wij nog veel van kunnen leren dus.

Dat dacht ook Jonas die Guy voor een uurtje meeritste in de nieuwe Alfa Romeo Tonale en in Guy’s eigen Alfa Romeo GTV6. Zet u schrap voor een uurtje grappen, grollen en een aparte kijk op mobiliteit.

Welkom bij de eerste aflevering van Autopraat!

You May Also Like

MenStyle Events: Avant-Première van DE DAG! ****

3 MILJOEN EURO, 2 STANDPUNTEN, 1 DAG Een doodnormale dag mondt uit in een ...

Gelimiteerde McLaren 765LT is leuk speelgoed

Iets tussen de McLaren 720S en McLaren Senna in Niet content van je 720S? Mag ...

Een Bugatti onder de kerstboom? Het kan!

En het hoeft geen miljoenen te kosten  Het is gebeurd… ook Bugatti trekt de ...