Brabus lanceerde zijn 900 Rocket Edition op de 2021 Monaco Yacht Show

De hotspot van afgelopen weekend…

Afgelopen woensdag tot en met zaterdag vond de 2021 Monaco Yacht Show plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement waarop alleen de ‘beaumonde’ en/of de ‘rich and famous’ uitgenodigd zijn… of zij die minstens 500 euro veil hebben voor een dagticket. De ideale locatie dus om de naar eigen zeggen ‘Brabus Rocket Ship’ voor te stellen.

Dit vlaggenschip is gebouwd op de Mercedes-AMG GLE 63 S (Coupé) die standaard een schreeuwerige 4-liter V8 met twee turbo’s en een vermogen van 610 pk en 850 Nm heeft. Hoewel schreeuwerig? Bij Brabus geeuwen ze even en laten ze er hun slaap niet voor. Zij willen meer.

En meer, dat is het minste wat je kan zeggen. Zij boren de 4 liter uit tot een 4,5 liter, steken grotere turbo’s en nieuwe uitlaat, knutselen wat aan de motorcomputer en laten zo het vermogen en koppel stijgen tot respectievelijk 900pk en een bescheiden 1.050 Nm. Bescheiden? Ja, het koppel zou initieel zelfs 1.250 Nm aftikken maar de mannen uit Bottrop hebben het elektronisch begrensd omdat het anders nefast zou zijn voor de versnellingsbak. Iets wat ze bij Mercedes-Benz, die na de transformatie tot Brabus, nog steeds fabrieksgarantie geeft, best kunnen appreciëren. Dit alles maakt dat deze SUV met zijn 330km/u de, naar eigen zeggen, snelste SUV ter wereld wordt. Een sprintje naar 100 wordt afgelegd in een droge 3,2 seconden.

Wie er eentje wil, zal snel moeten zijn. Er worden slechts 25 stuks gemaakt. Oh ja, en je dient best wat Roebels op de bank te hebben want met een vanafprijs van 381.243 euro (exclusief extra personalisaties) is deze ‘exclusieveling’ niet bepaald goedkoop.

 

You May Also Like

Omdat exclusief nog niet exclusief genoeg is: Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era’

Kostprijs? Niet één maar zowat alle ribben uit het lijf… Bugatti? Veel exclusiever dan ...

Hier is Ferrari’s langverwachte SUV, de Purosangue

Hij laat maar liefst 725 paardjes steigeren  Als je weet dat tegenwoordig meer dan ...

Hell Yeah! Porsche 911 ontsnapt (voorlopig) aan elektrificatie

Voor altijd de ultieme drivers car… Ook Porsche ontsnapt er niet aan… elektrificatie. Zo ...