Dit is de eerste elektrische SUV van BMW

de iX3

Daar waar de concurrentie Mercedes (EQC) en Audi (e-tron) al met SUV-stroomstoten op onze wegen rijden, is het nu de beurt aan BMW om zijn eerste volledige elektrische SUV voor te stellen, de iX3. Het goed nieuws? Hij verschilt amper van de voorgestelde conceptversie uit 2018.

De capaciteit van het batterijpakket, dat 500 kilogram weegt, bedraagt 80kWh en voorziet de elektromotor omgerekend zo’n 286 pk en 400Nm aan koppel. Goed om deze SUV in 6,8 seconden naar honderd te laten sprinten. De topsnelheid wordt beperkt tot 180 km/u.

De batterijen zijn in de vloer verwerkt en zorgen er dus niet voor dat je inboet op ruimte binnenin. Batterijen die je, als we BMW mogen geloven, ook 460 kilometer ver brengen. Met deze cijfers zou de iX3 30 tot 60% ecologischer zijn dan een dieselversie, mooi toch?

Val je uiteindelijk toch zonder stroom kan je aan een snellader tot 150 kW op een dik half uur (34 minuten) tot 80 procent volladen. Uiteraard kan het ook eenfasig laden aan 7,4 kW, of driefasig aan 11 kW, wat het natuurlijk allemaal wat langer maakt.

De iX3 gaat nog dit jaar in China productie en verwachten we in september bij onze plaatselijke dealers. De vanafprijs bedraagt 69.950 euro.

You May Also Like

Een eerbetoon aan Ken Block

RIP held!  De autosportwereld stond afgelopen maandag even stil toen het nieuws bekend raakte ...

Vliegen en rijden als een baas: Combideal Porsche 911 Turbo S & Embraer

Omdat we aan sommige deals niet kunnen weerstaan…   Geluk bij een ongeluk, gisteren ...

Te Koop: GMC busje The A-Team

Tatadaataaa, Tatadaaaaaaaaaa… Ooit Face, Murdock, B.A. Baracus of Hannibal willen zijn? Dan hebben we ...