Dit is de eerste elektrische SUV van BMW

de iX3

Daar waar de concurrentie Mercedes (EQC) en Audi (e-tron) al met SUV-stroomstoten op onze wegen rijden, is het nu de beurt aan BMW om zijn eerste volledige elektrische SUV voor te stellen, de iX3. Het goed nieuws? Hij verschilt amper van de voorgestelde conceptversie uit 2018.

De capaciteit van het batterijpakket, dat 500 kilogram weegt, bedraagt 80kWh en voorziet de elektromotor omgerekend zo’n 286 pk en 400Nm aan koppel. Goed om deze SUV in 6,8 seconden naar honderd te laten sprinten. De topsnelheid wordt beperkt tot 180 km/u.

De batterijen zijn in de vloer verwerkt en zorgen er dus niet voor dat je inboet op ruimte binnenin. Batterijen die je, als we BMW mogen geloven, ook 460 kilometer ver brengen. Met deze cijfers zou de iX3 30 tot 60% ecologischer zijn dan een dieselversie, mooi toch?

Val je uiteindelijk toch zonder stroom kan je aan een snellader tot 150 kW op een dik half uur (34 minuten) tot 80 procent volladen. Uiteraard kan het ook eenfasig laden aan 7,4 kW, of driefasig aan 11 kW, wat het natuurlijk allemaal wat langer maakt.

De iX3 gaat nog dit jaar in China productie en verwachten we in september bij onze plaatselijke dealers. De vanafprijs bedraagt 69.950 euro.

You May Also Like

BMW i4 gaat volgend jaar in productie

Een elektrische Gran Coupé… Terwijl ze letterlijk en figuurlijk de stekker uit de i8 ...

Emissieloos de bergen in met de Jeep Wrangler 4xe

De brute Wrangler is dan ook de volgende in rij bij Jeep die aan ...

MenStyle Road Test: Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Duimpjes omhoog… Niet lang geleden presenteerde Abarth de exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro en de ...