MenStyle On Tour: Mini’s nieuwe Safety Car van Circuit Zolder

Ter ere van 20 jaar John Cooper Works

Ons kantoor van de dag? Het circuit van Zolder. En naam het gerust letterlijk want wij mochten vandaag elke centimeter van de 16 meter brede piste ten volle benutten tijdens de eerste MINI JCW Track Experience van het jaar. Maar dat was niet alles…

In 2022 viert MINI de 20ste verjaardag van John Cooper Works. Ter gelegenheid van dit jubileum onthult MINI Belux de nieuwe MINI Safety Car van Circuit Zolder: een 306 pk sterke MINI John Cooper Works Clubman in een opvallend design, ontworpen door designer Nathan Haetty, de man die eerder ook al de opvallende en blitse auto’s van YouTube-fenomeen POG onder handen nam.

Exact 20 jaar geleden richtte John Michael ‘Mike’ Cooper, zoon van Formule-1 autobouwer John Cooper, de sportiefste tak van het Britse merk MINI op: John Cooper Works. Vandaag staat ‘JCW’ nog steeds gekend voor de meest performante modellen uit het MINI gamma.

Het design van de nieuwe MINI Safety Car legt de nadruk op sportiviteit. “Ook als de wagen stilstaat, straalt hij snelheid uit”, vertelt Nathan Haetty. “De kleuren zwart, rood en wit zijn een directe verwijzing naar de kleuren van het JCW-logo. Ik heb ook de striping op de motorkap, een iconisch element van alle JCW-modellen, geherinterpreteerd en ze een meer eigentijdse uitstraling gegeven. Voor mij is het ontwerp een samenvoeging en synthese van enerzijds de rijke geschiedenis van John Cooper Works en anderzijds de kracht van de huidige modellen”, aldus Nathan.

Onder het design van de nieuwe MINI Safety Car schuilt een 306 pk sterke MINI Clubman John Cooper Works met een 2-liter motor, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Het vermogen wordt verdeeld over de 4 wielen, dankzij de MINI ALL4 vierwielaandrijving kan de wagen onder alle omstandigheden onder controle worden gehouden door de Safety Car bestuurder.

De wagen werd voorgesteld tijdens de eerste, van de in totaal acht, MINI JCW Track Experience’s van het seizoen. Sinds 2019 organiseert MINI Belux dit evenement, in samenwerking met Petrolhead, op het Circuit van Zolder. De ideale gelegenheid om de meest sportieve modellen uit het MINI gamma te leren kennen in hun natuurlijke habitat en dat onder professionele begeleiding.

Meer informatie en inschrijven voor de MINI JCW Track Experience kan via HIER.

 

You May Also Like

Nachtclubs 24/24 open…om te studeren!

Geen Zillion-toestanden In januari worden nachtclubs Jeux d’Hiver in Brussel en Barvista in Leuven ...

Update: Hier zijn de specs van de Audi RS e-tron GT

En nu wachten tot juli 2021 om hem eens te kunnen testen… Afgelopen week ...

Met deze scooter ben jij de baas van het golfterrein

Dit genereert meer aandacht dan een hole-in-one Sla je wel eens een balletje? En ...