Tesla-baas Elon Musk is de man van het jaar 2021

Aldus Time Magazine

En zo volgt de vijftigjarige Zuid-Afrikaanse ondernemer andere (niet altijd even geliefde) laureaten als Martin Luther King, Winston Churchill, Mahatma Gandhi, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Greta Thunberg, Adolf Hitler en Donald Trump… op in een verkiezing die al sinds 1927 wordt gehouden.

Elon Musk, met zijn vermogen van 284 miljard dollar de rijkste man op aarde, krijgt als CEO van Tesla een dikke pluim omdat de elektrische auto volgens ‘Time’ in 2021 “eindelijk mainstream werd” en zijn bedrijf, als één van de enige op onze planeet, meer dan een biljoen dollar, omgerekend zo’n 860 miljard euro, waard is. Volgens Time is het Musk die op z’n eentje de markt voor elektrische voertuigen heeft gecreëerd.

En uiteraard is het niet enkel de autoindustrie die Musk als ‘influencer’ beroert, ook met zijn andere investeringen zoals SpaceX, pionier in commerciële ruimtevaart en X.Com (nu PayPal) kent hij succes, anders dan andere miljardairs. “In plaats van één geweldig idee had hij er meerdere. En in plaats van meerdere slimme en veilige investeringen, koos hij voor een paar spectaculair risicovolle investeringen”, aldus Time.

Niet iedereen is gelukkig met de keuze van Elon Musk als persoon van het jaar. Zo wordt hij ook bekritiseerd omwille van zijn ideeën rond herverdeling van de rijkdom, zijn afkeur van vakbonden, zijn personeelsbeleid en zijn opvattingen over de wereldwijde pandemie die nu heerst.

Cover: YouTube

 

 

 

You May Also Like

Deze Singer Turbo’d 911 is de waanzin nabij

Wauw… Vintage Porsches, we worden er instant wild van. Gooi daar een sausje gloednieuwe ...

Geen Zoute Grand Prix in 2020? Dan doen we een Durbuy GT Tour!

LADIES & GENTLEMEN, START YOUR ENGINES… ON A DIFFERENT DATE! Het Coronavirus hakt er ...

Individueel aura, indrukwekkende uitstraling, deze BMW X5, X6 en X7 zijn next level

Bij deze de edition Black Vermilion en Frozen Black metallic De BMW X5, BMW X6 ...