Uitgeregende Alfa Romeo F1-piloten veilden materiaal voor slachtoffers overstromingen

Oh ironie…

Van een kale natte reis gesproken. Meer kunnen we helaas niet berichten over de Formule 1 Rolex Grand Prix van België. Omdat de weersomstandigheden te erbarmelijk waren en het zicht en veiligheid van de F1-piloten tot 0 werd herleid is de race na 4 uur wachten en drie rondjes achter de safetycar afgevlagd.

En dat de weersomstandigheden in Spa en omgeving de laatste weken wel meer voor de headlines hebben gezorgd is helaas een feit, getuige de verwoestende overstromingen die de regio hebben geteisterd. Dat is ook het Alfa Romeo Racing ORLEN team en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België, weduwe van Prins Alexander (halfbroer van Koning Boudewijn en Albert II) niet ontgaan.

Alfa-piloten Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi hadden het voorrecht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België te mogen verwelkomen bij hun aankomst in België. Zij besloten prinses Lea een racepak en handschoenen aan te bieden, die werden verkocht in het kader van een actie georganiseerd door het Prins en Prinses Alexander van België Onderlinge Hulpfonds om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

De veiling werd een succes en het was Giovanni Bruno, sterrenchef van Senzanome in Brussel en zelf notoir raceliefhebber die met de pakken en handschoenen ging lopen. Een warm en hartelijk man overigens die zijn klanten steevast in de watten legt. Dat hebben we onlangs nog mogen ervaren toen we een stapje deden in een Citroën AMI.

Of hoe een uitgeregende, natte, koude GP van België alsnog een warm tintje heeft gekregen…

You May Also Like

Citroën My AMI Buggy Concept gaat voor het avontuur

Heerlijk… In tegenstelling tot vele autofabrikanten die hun EV’s het liefst van al zo ...

MenStyle Road Test: Cupra Formentor Hybrid (245pk)

Een mini-Urus Straffe intro, al zeggen we het zelf want als je ooit met ...

Comeback door grote poort voor Hummer… maar 100% elektrisch

Van een ommezwaai gesproken… We hadden het al eerder horen waaien en jullie al ...