Uitgeregende Alfa Romeo F1-piloten veilden materiaal voor slachtoffers overstromingen

Oh ironie…

Van een kale natte reis gesproken. Meer kunnen we helaas niet berichten over de Formule 1 Rolex Grand Prix van België. Omdat de weersomstandigheden te erbarmelijk waren en het zicht en veiligheid van de F1-piloten tot 0 werd herleid is de race na 4 uur wachten en drie rondjes achter de safetycar afgevlagd.

En dat de weersomstandigheden in Spa en omgeving de laatste weken wel meer voor de headlines hebben gezorgd is helaas een feit, getuige de verwoestende overstromingen die de regio hebben geteisterd. Dat is ook het Alfa Romeo Racing ORLEN team en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België, weduwe van Prins Alexander (halfbroer van Koning Boudewijn en Albert II) niet ontgaan.

Alfa-piloten Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi hadden het voorrecht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lea van België te mogen verwelkomen bij hun aankomst in België. Zij besloten prinses Lea een racepak en handschoenen aan te bieden, die werden verkocht in het kader van een actie georganiseerd door het Prins en Prinses Alexander van België Onderlinge Hulpfonds om de slachtoffers van de overstromingen te helpen.

De veiling werd een succes en het was Giovanni Bruno, sterrenchef van Senzanome in Brussel en zelf notoir raceliefhebber die met de pakken en handschoenen ging lopen. Een warm en hartelijk man overigens die zijn klanten steevast in de watten legt. Dat hebben we onlangs nog mogen ervaren toen we een stapje deden in een Citroën AMI.

Of hoe een uitgeregende, natte, koude GP van België alsnog een warm tintje heeft gekregen…

You May Also Like

MenStyle Road Test: Citroën My Ami Buggy

En we hebben ineens goed nieuws! Wat is het? Een tot 50 exemplaren (wereldwijd!) ...

Unieke Ferrari BR20 V12 is een speciaal en vooral duur projectje

Logisch… hij komt ook uit de afdeling ‘Special Projects’  De Italianen met het steigerende ...

MenStyle On Tour: Brussels Motor Show 2020 (foto’s)

Zien en gezien worden… Gisteren, donderdag 9 januari 2020 opende de Brussels Motor Show ...