Te Koop: jacht van Koning Albert II (1.950.000 euro)

Een koopje? 

Vloeit er terug wat extra geld naar onze staatskas? We vrezen ervoor want ondanks het feit dat de Alpa IV (wat staat voor ALbert en PAola) onder de vlag van de Belgische marine vaart is dit ‘uitspattingske’ van Koning Albert II en Koningin Paola privé-bezit.

Een ‘uitspattingske’ ook dat met verlies zal verkocht worden want het door Cantieri Navali Rizzardi in 2009 gebouwde jacht van 26.56 meter kostte toen niet minder dan 4,6 miljoen euro.   En wat krijg je voor zoveel geld? Wel, een bescheiden jacht dat plaats biedt aan negen gasten en vier bemanningsleden. En wie bemanningsleden zegt, zegt kosten. Bovenop onderhoud, brandstof, verzekering,… . Iets wat onze Bert na zijn troonsafstand ook graag doorgerekend zag aan de Belgische Staat maar waar, terecht, onze regering geen groen licht voor gaf.

En aangezien de kosten hoog oplopen, ons vorstenpaar wat ouder worden en het na twaalf jaar genoeg is geweest familiebezoekjes op de Middellandse Zee te hosten, is het tijd om het koninklijke speeltje te koop te zetten.

Kopen of meer info en foto’s over dit jacht? Dat vind je HIER.

Cover: Ocean Drive 

You May Also Like

Zo ontstond de bliksemsnelle Alfa Romeo GTA(m)

Een beestje!  Aan het einde van een jaar dat in het teken stond van ...

Abercrombie & Fitch komt met een nieuw geurtje

AWAY, een duo van een heren- en een damesparfum Als er één parfum of ...