Te Koop: jacht van Koning Albert II (1.950.000 euro)

Een koopje? 

Vloeit er terug wat extra geld naar onze staatskas? We vrezen ervoor want ondanks het feit dat de Alpa IV (wat staat voor ALbert en PAola) onder de vlag van de Belgische marine vaart is dit ‘uitspattingske’ van Koning Albert II en Koningin Paola privé-bezit.

Een ‘uitspattingske’ ook dat met verlies zal verkocht worden want het door Cantieri Navali Rizzardi in 2009 gebouwde jacht van 26.56 meter kostte toen niet minder dan 4,6 miljoen euro.   En wat krijg je voor zoveel geld? Wel, een bescheiden jacht dat plaats biedt aan negen gasten en vier bemanningsleden. En wie bemanningsleden zegt, zegt kosten. Bovenop onderhoud, brandstof, verzekering,… . Iets wat onze Bert na zijn troonsafstand ook graag doorgerekend zag aan de Belgische Staat maar waar, terecht, onze regering geen groen licht voor gaf.

En aangezien de kosten hoog oplopen, ons vorstenpaar wat ouder worden en het na twaalf jaar genoeg is geweest familiebezoekjes op de Middellandse Zee te hosten, is het tijd om het koninklijke speeltje te koop te zetten.

Kopen of meer info en foto’s over dit jacht? Dat vind je HIER.

Cover: Ocean Drive 

You May Also Like

Wat moet je weten over een verlovingsring?

Ga jij op je knieën? Ben je op zoek naar een verlovingsring? Dan ontdek ...

Met deze zonnebrillen van David Beckham ben jij een stijlicoon

Bend it… euh, Wear it like Beckham Eyewear by David Beckham collectie lente/zomer 2021 ...

Zo loop jij er deze herfst hip en stijlvol bij

Zo loop jij er deze herfst hip en stijlvol bij Onze herfst essentials op ...