Vier gloednieuwe activiteiten voor op je Dubai to-do list

Madame Tussauds, Ain Dubai, Deep Dive Dubai & Museum of the Future

Naast de 35e wereldtentoonstelling Expo 2020 Dubai die afgelopen vrijdag voor zes maanden haar deuren opende, zijn er in Dubai nog tal van andere nieuwigheden die in oktober van start gaan. Een van de meest opwindende en langverwachte attracties is waarschijnlijk de opening van het allereerste Madame Tussauds-museum in de Perzische Golf. Daarnaast kan je in Dubai vanaf 21 oktober een ritje maken op ’s werelds hoogste reuzenrad, de Ain Dubai, waarop je een indrukwekkend 360-graden uitzicht krijgt over de stad. Sensatiezoekers doen sinds enkele maanden unieke ervaringen op in Deep Dive Dubai, met zijn 60 meter diep het diepste duikbad ter wereld. Cultuurliefhebbers leren in het Museum of the Future onder meer bij over de toekomstige technologische ontwikkelingen.

Madame Tussauds (opening 14 oktober 2021) 

Op 14 oktober opent Madame Tussauds Dubai officieel haar deuren voor het grote publiek. Het wereldberoemde wassenbeeldenmuseum ligt op het Bluewater Island in Dubai en zal elke dag van de week geopend zijn. In het museum zijn zeven themaruimtes aanwezig, waaronder een interactieve dansvloer en gekende zones zoals ‘film’ (met o.a. Vin Diesel) en ‘fashion’ (met o.a. Victoria Beckham). De gegeerde attractie biedt onderdak aan 60 beroemdheden uit de hele wereld, waaronder 16 gloednieuwe wassenbeelden uit het Midden-Oosten, zoals zanger en zangeres Mohammed Assaf en Balqees Fathi. De allereerste Madame Tussauds-ervaring in de Perzische Golf belooft toeristen en inwoners met verstomming te slaan en voor onvergetelijke herinneringen te zorgen voor groot en klein.

Ain Dubai (opening 21 oktober 2021)

Net dat tikkeltje indrukwekkender dan de Londen Eye, dat belooft de 210 meter hoge Ain Dubai te zijn. Naast het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, pakt Dubai nu ook uit met het hoogste reuzenrad ter wereld. Het bestaat uit 48 cabines die plaats bieden aan bijna 1.800 bezoekers. Een ritje duurt ongeveer 38 minuten. Je kan er genieten van een glaasje bubbels met je partner of vrienden, en ook een familie-uitstapje is hier op zijn plaats. Het reuzenrad is vanaf 21 oktober elke dag geopend van 12u tot 22u.

Deep Dive Dubai (geopend) 

Bezoekers van Deep Dive Dubai, ’s werelds diepste zwembad, kunnen duiken naar een verzonken stad, waarin ze complete straatbeelden, appartementen en garages herkennen. Deze onwaarschijnlijke ervaring is toegankelijk zowel voor professionele als voor beginnende duikers. In het met 14 miljoen liter water gevulde zwembad kan je scubaduiken, snorkelen en vrijduiken. Een zorgvuldig geselecteerd team begeleidt je tijdens deze unieke beleving en achteraf krijg je een video mee naar huis om aan je vrienden en familie te tonen.

Hou je meer van rustig ronddobberen? Zet dan zeker een bezoekje aan AURA Skypool op je lijstje voor later dit jaar. Deze infinity pool strekt zich uit over de gehele 50e verdieping van The Palm Tower en is Dubai’s eerste 360-graden overloopzwembad dat bezoekers een panoramisch uitzicht biedt over de iconische Palm Jumeirah en meer.

Museum of the Future (opening binnenkort)

Binnenkort – de exacte datum van opening wordt nog aangekondigd – opent in het Trade Centre van Dubai het langverwachte Museum of the Future voor het grote publiek. Via klassieke tentoonstellingen, interactieve theatervoorstellingen en thematische attracties ervaren bezoekers hoe onze toekomst er zal uitzien. Het doel van het museum is om in tijden van onzekerheid te laten zien dat we vooruit kunnen en moeten. Onderwerpen als ruimtevaart, welzijn en klimaatverandering zijn veelvuldig aanwezig. Kortom, een intellectuele en verrassende ervaring!

 

You May Also Like

Ook BMW X7 gaat door de Alpina-mallemolen

Zotter moet het niet worden… XB7, de krachtigste en zwaarste variant bij Alpina is ...

Belgische automobilist heeft te weinig aandacht voor autoband

87% van banden heeft géén juiste spanning Het bandenbewustzijn in België is laag. De ...

MenStyle op de launch van GreenMobility

Scandinavische vloot met elektrische deelauto’s nu ook in Antwerpen en Gent… Of wijzelf meer ...