Eerste 5 van 40 Bugatti Divo’s zijn afgeleverd

Twee jaar na ondertekening van de bestelbon…

De eerste, en tevens tweede, derde, vierde en vijfde Bugatti Divo zijn de Bugatti-fabriek buitengereden. Bestemming? Onbekend maar als je weet dat de gemiddelde bezitter van een Bugatti, volgens CEO Wolfgang Dürheimer, 84 auto’s, een jacht en drie privéjets in zijn bezit heeft, zal het wel iemand zijn die zonder naar zijn bank te bellen 5 miljoen euro heeft overgeschreven.

Het zijn ook bevoorrechte klanten die met een Divo, oftewel de meer op het circuit afgekruide Chiron Sport, kunnen pochen want je moest minstens al 1 Bugatti in jouw garage hebben staan alvorens je blind (de auto was nog niet eens onthuld) je handtekening op de bestelbon ‘mocht’ zetten.

Is er dan veel verschil met de Chiron? Wel, onderhuids komen we dezelfde krachtbron tegen, een 1.500 pk sterke 8-liter W16. Toch verleggen de Fransen hier het concept van de hoge topsnelheid naar bochtbehandeling. Het stijver, lichter (-35 kilogram) en aangepast koetswerk zorgde op het testcircuit Nardó voor maar liefst een verbetering van 8 seconden.

Hoe dit komt? De Divo genereert 456 kilo downforce of zowat 90 kilo meer dan de Chiron mede dankzij de vleugel, die is met 23% verbreed en meet 1,8 meter. Met die extra downforce boet hij zo wel in op topsnelheid, van 420 km/u naar 380 km/u al denken we dat we deze snelheden niet direct in het straatbeeld zullen zien, ook niet op de Duitse Autobahn.

Een uitje naar de Nürburgring dan maar? Het lijkt ons straf dat één van de nieuwe eigenaars zijn 5 miljoen kostende bolide over de Groene Hel gaat sturen, maar hé, ook onder die superrijken zitten er een paar die een paar vijzen mankeren, niet?

Foto’s: Bugatti

You May Also Like

MenStyle Real Estate: Mansion Elon Musk te koop ($37.500.000)

Onderhandelen doe je met Elon Musk zelf… Wat als je zelf een sterke onderhandelaar, ...

Officieel: Dit is de Audi e-tron S (Sportback)

Het doek eraf!  Hoewel we al wat gecamoufleerde foto’s zagen verschijnen sinds begin dit ...

Porsche 718 Spyder doet het met ruige 911 GT3 blok

Knallen maar… Porsche-puristen fronsten hun wenkbrauwen toen ze te horen kregen dat de 718 ...