Wordt Tesla Model Y Super Yacht Elon Musks nieuwe speeltje?

Van één ding heeft hij alvast geen last…

Eigenaars van superjachten kennen maar twee gelukzalige momenten als het over hun boot gaat. Het moment dat ze hun pareltje aangekocht hebben en het moment ze de hele boel verkocht hebben. Want laat duidelijk zijn dat eigenaar zijn van een jacht een lopende rekening is die een gewone sterveling niet wilt betalen, wetende dat het gemiddelde brandstofgebruik van een superjacht jaarlijks aftikt op een dikke 300.000 euro per jaar… en dan hoef je er zelfs nog niet eens zot veel zeemijlen mee te varen.

Maar dat is buiten Elon Musk gerekend… of Tesla-fan en designer Dhruv Prasad. Hij tekende een potentieel Tesla jacht, de Tesla Model Y Super Yacht. Een jacht dat geen liters diesel het ruime sop injaagt maar voortgestuwd wordt door en hydro-elektrisch turbosysteem met zonnepanelen.

Het design ademt Tesla en je ziet er de lijnen van Model S, 3, X, Y in. Zowel interieur, exterieur en onderhuids vind je ook Tesla-elementen terug van de gigantische batterijen tot de zonnepanelen.

Kostprijs van dit alles? Geschat op 600 miljoen euro. Wij zijn benieuwd of Elon, naast het bouwen van raketten ook nog zin heeft dit concept op de wereld los te laten.

You May Also Like

Laat je inspireren door Vitra’s Home Stories Winter 2023

Deze winter reizen we naar Londen om een kijkje te nemen achter de deuren ...

MenStyle Real Estate: Toer doorheen duurste appartement ter wereld (video)

In New York op 432 meter hoogte Iemand nog wat centjes over? Zo is ...

Bell & Ross lanceert trilogie met legendarische Alain Silberstein

Exclusief verkocht op Grailwatch.com Samen met de kleurrijke ontwerper Silberstein hebben Bruno Belamich & ...