Teveel gas gegeven? Vanaf vandaag kans op een GAS-boete!

What’s in the name…

Opgepast voor de dames en heren met een zware rechtervoet onder ons, vanaf vandaag, 1 februari 2021, kunnen kleine snelheidsovertredingen in Vlaanderen bestraft worden met een, euh, GAS-boete. Dit met dank aan een nieuw decreet van het Vlaamse Parlement dat ervoor moet zorgen dat de verkeerspolitie meer ontlast wordt.

Het gaat enkel over lichte snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom waar een beperking van 30 of 50km/u geldt, waar je niet sneller dan 20 km/u boven de toegestane limiet geflitste bent én wanneer de foto is genomen door een automatisch toestel dat door de gemeente gefinancierd is.

GAS-boete of niet, aan het geïnde bedrag wijzigt niets, de bestemming wel. Zo mag de gemeente de boetes wel in ‘eigen kas’ steken. Naast het ‘ontlasten’ van de verkeerspolitie is de maatregel ook bedoeld om een gemeente meer vrijheid te geven om controles uit te voeren op belangrijke plaatsen waar vaak te snel wordt gereden zoals in de buurt van scholen.

Niets tegen de algemene veiligheid maar iets in ons zegt dat gemeentes dit wel als een nieuwe bron van inkomsten zien. Een gewaarschuwd man is er…

Cover: Pixabay
Foto: Pexels

You May Also Like

Barack ‘The President’ Obama en Bruce ‘The Boss’ gaan samen op Spotify (video)

Een exclusieve podcast om te volgen… Hoe Bruce Springsteen en voormalig president van de ...

BMW boekt historisch record in België

Voor het eerst in de merkgeschiedenis is BMW in België een jaar lang nationaal ...