Dit waren de hoogtepunten uit een legendarische Super Bowl LV (video)

Records aan diggelen

De Tampa Bay Buccaneers hebben in eigen huis de finale van het American football-seizoen, ook gekend als de ‘Super Bowl’ gewonnen. De heren uit Florida hielden geen spaander heel van de uittredende kampioen, Kansas City Chiefs, en stuurden deze met een 31-9 wandelen.

Man van de avond is ongetwijfeld Tom Brady, de beste quarterback uit de geschiedenis. Voor deze legende (en niet alleen omdat hij de man is van topmodel Gisele Bündchen) was het de 7e Super Bowl, tevens het grootste sportevenement in de VS, in 10 finales.

En wie denkt dat de 43-jarige trotse quarterback er nu wel genoeg van heeft, is eraan voor de moeite. Hij laat weten zijn zinnen te hebben gezet op een achtste oppergaai nadat hij er ook al zes meeritste met de New England Patriots, waar hij de vorige twintig jaar van zijn carrière speelde.

Niet alleen is Tom Brady alleen-recordhouder met het aantal Super Bowls op zijn palmares, hij is ook de oudste die er één kon winnen. Een record dat ook zijn coach, de 68-jarige Bruce Arians op zijn palmares mag schrijven.

Hieronder vind je alvast de samenvatting.

Naast de match is de Super Bowl ook altijd gekend voor zijn randanimatie. De duurst verkochte commercials, zoals deze van JEEP, en uiteraard de Halftime Show. Die werd opgeluisterd door ‘The Weekend’, die naar verluidt uit eigen zak 7 miljoen dollar betaalde om er een wervelende show van te geven. Of hij hier net als Shakira en Jennifer Lopez vorig jaar in is geslaagd, laten we aan u over. Op sociale media regende het alvast complimenten voor de zanger.

Cover: YouTube

You May Also Like

Dit staat er op het menu van Tom Brady en Gisele Bündchen

Water, water en heel veel groenten Fitte jongen Tom Brady begint op zijn 45ste morgen ...

Wij kennen de mysterieuze Nederlandse die bij Lando Norris in de smaak viel

Een oude bekende Hoewel oud? Dat is weer iets anders. Soit, voor zij die ...