Bentley komt na 90 jaar opnieuw met Blower

Slechts 12 stuks…

Je zal er snel moeten bijzijn, als het al niet te laat is om één van de 12 Continuation-Blowers, op basis van de Team Car #2 van Sir Henry Birkin uit 1929, te strikken. Het is geen geheim dat de klassieker, die voor het eerst in 90 jaar opnieuw te verkrijgen is, een echt hebbedingetje zal worden onder echte autoverzamelaars.

En die autoverzamelaars krijgen van Bentley Mulliner voor het eerst de nieuwe Blower te zien. Bentley heeft er ook meer dan 40.000 ambachtsuren en puur vakmanschap opzitten. Ambachtsuren en vakmanschap geholpen door oude ontwerptekeningen, historische foto’s en gereedschapsmallen die werden gebruikt bij het bouwen van de oorspronkelijke vier Blowers van Bentley. Ieder onderdeel van deze klassieker, en dat zijn er 1.846 in totaal, is  dan verder gescand en gelezen door een 3D-printer.

230 van deze 1.846 onderdelen zijn assemblages, waarvan bijvoorbeeld de motor er eentje van is. Als je zo alle onderdelen optelt, kom je zelfs op een veelvoud van die 1.846. Het chassis van deze historische knapperd is gemaakt uit dik staal en is met de hand gevormd. Er is ook beroep gedaan op vintage autospecialisten als The Vintage Car Radiator Company en Jones Springs. Zij werden belast om een aantal reproducties te maken. Denk maar aan de prachtige spiegels, massieve nikkelzilveren radiatoromhulling, een handmade brandstoftank van staal en koper en de iconische koplampen.

De Blower, die in heerlijk glanzende lak is opgetrokken, krijgt een even heerlijk Oxblood-rood lederen interieur. De stoelen zijn net als de originele versie 90 jaar geleden, gevuld met tien kilo paardenhaar. Onderhuids vinden we een gloednieuwe 4,5 liter grote viercilinder met Roots-compressor terug. Die moet in staat zijn deze Blower tot een snelheid van 222km/u te brengen.

Het eerste model dat net van de band rolde is niet één van de 12 die richting één van de gelukkige klanten komt. Het is ‘Car Zero’, oftewel 0/12, oftewel het prototype. Die moet nu een hele testfase doorstaan om ervoor te zorgen dat deze mooie bolide ook betrouwbaar is. Zo zullen ze deze ‘Car Zero’ 8000 kilometer over het circuit jagen om 35.000 kilometer over de openbare weg te simuleren inclusief simulaties van klassieke rally’s zoals de Mille Miglia.

De Mille Miglia…wat zouden we die graag in deze Blower afleggen. Een mens mag al eens dromen, niet?

 

You May Also Like

Nieuwe (elektrische) Hummer beweegt als een krab

Als een wat?  Je ziet ze hoe langer hoe minder, de Hummers in het ...

Top Gear zet nieuwe BMW M3 al eens dwars op asfalt (video)

Wij moeten nog even wachten… We hadden hem al in levende lijve gezien tijdens ...

Hier zijn ze, de nieuwe Alfa Romeo MY20 Quadrifoglio’s

Opnieuw graag een testrit op het testcircuit van Balocco aub!  Eén van onze meest ...