F1-piloot Lando Norris test duiveltje…dat niemand wilt

Maar wij wel! 

Wie denkt dat F1-piloten enkel van vrijdag tot zondag ‘werken’ is eraan voor de moeite. Meestal worden ze, naast hun zware trainingen, ook nog eens ingezet bij het ontwikkelen en testen van het merk waarin ze rijden, kijk maar naar bijvoorbeeld Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi eerder deze week. Zo ook de 20-jarige Lando Norris, voorlopig met zijn zevende plaats in het wereldkampioenschap het speerpunt van McLaren.

Hij mocht zich voor het eerst nestelen achter het stuur van de McLaren Elva, de 815 pk en 800 Nm krachtige roadster die zijn blok leent uit de ‘Senna’ en die het naast het dak ook nog eens zonder voorruit moet doen. Al lijkt dat laatste niet echt een probleem daar het aerodynamisch zo goed in elkaar zit, je geen bril of helm nodig hebt, aldus Lando. Soit, wij raden het wel aan want een vlieg tegen je eigen voorgevel aan 200km/u krijgen, is voor niemand leuk. En nu we het toch over 200km/u hebben, deze Elva schiet in 6,7 seconden naar 200. Naar honderd trouwens in minder dan 3 seconden.

Waarom in de titel ‘die niemand wilt’? Wél, initieel waren er 399 exemplaren van deze Elva voorzien om van de band te rollen maar wegens ‘uitdagende marktomstandigheden’, wat wij verstaan als te weinig interesse, is dit aantal al teruggeschroefd naar 149 stuks. Vanafprijs? 1,8 miljoen euro.

Wel, Mclaren Brussels, we beloven op ons communiezieltje als we morgen 5+2 juiste afvinken we van onze 26 miljoen er twee komen investeren in deze selle jongen.

You May Also Like

Zeventig jaar geschiedenis en overwinningen : Happy Birthday Abarth !

Atijd fun met deze Italianen… Abarth en Whatmatters is altijd een match gebleken. Talloze ...

Mini krijgt Maxi aan vermogen

Een verjaardagsgeschenkje van John Cooper Works Mini mag zestig kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart ...

MenStyle On Tour: Brussels Motor Show 2020 (foto’s)

Zien en gezien worden… Gisteren, donderdag 9 januari 2020 opende de Brussels Motor Show ...