Voor u getest: Silverspoon catering aan huis

‘Creations at home’ voor culinair najaar en dolle eindejaarsfeesten in veilige bubbels

Of we al eten hadden op een druilige donderdagavond waar Royal Antwerp FC voor het eerst in een paar decennia terug Europees voetbal op de Bosuilmat (tegen het Tottenham van Kane, Bale en Rode Duivel Toby Alderweireld) ging brengen? Laat maar komen dachten we en we lieten onze smaakpapillen overuren draaien op het gastronomisch menu van Creations at home.

Het online gastronomisch keuzemenu, Creations at home, is na de lancering deze zomer dan ook helemaal klaar om er de komende maanden keihard tegenaan te gaan. Geestesvader Silverspoon werkte hiervoor tal van voortreffelijke herfst- en feestmenu’s uit, één ervan met de hulp van voormalig sterrenchef Roger Souvereyns.

“Alles geheel volgens de Creations at home-formule: in geen tijd zet je onze dishes op je tafel thuis. Makkelijk, lekker en zonder alle extra kosten van een traditionele cateraar die aan huis komt koken”, vertelt Bart Claessens van Silverspoon. “Meer dan ooit is dit in volle horeca lockdown ook een beetje perspectief bieden: een lekker familiemoment in een erg donkere periode.”

Misschien nog even opfrissen. Want waar wil Creations at home, zoals ook benadrukt bij de introductie afgelopen zomer, vooral het verschil maken? “Eenvoudig: je laat een cateraar voor je koken, maar al de rest kan je van de factuur afvinken. Je betaalt geen maître meer, maar indien gewenst wel een pro die een handje komt helpen”, vult Bart Claessens aan.

“Onze webshop is zo gemaakt dat je aanklikt wat je aanspreekt en in één oogopslag de prijs ziet. Heb je nog wat marge? Dan kan je extra’s toevoegen. Lopen de kosten te snel op? Dan schrap je een item of pas je de aantallen aan voor je op ‘bestellen’ klikt. Je stelt je menu helemaal op maat en volgens het eigen budget samen. En twijfel er niet aan: zoals het ons DNA betaamt bieden we met Creations at home luxe-catering met het gemak van een afhaalmaaltijd én betaalbaar.”

Silverspoon voelde in het veld van de veeleer traditionele catering al langer het gemis aan een concept zoals Creations at home. De uitrol gebeurde in volle post-lockdown periode. En vandaag – bij de voorstelling van de herfst- en eindejaarsmenu’s – zit de horeca alsook vele andere sectoren opnieuw op slot.

Toch blijft Bart Claessens en zijn team uitermate positief en zien ze vandaag heel wat opportuniteiten. “De bubbel is dan wel erg beperkt. Het weinige contact dat mensen vandaag mogen hebben, is daardoor nog nooit zo belangrijk geweest. En dat zal de komende tijd niet veranderen. Daarom dat die kwalitatieve momenten samen zo’n houvast zijn voor velen. Lekker eten maakt zo’n fijn moment gezellig samen aan tafel alleen maar warmer. Het is een lichtpunt. Iedereen zal vandaag catering aan huis willen. Wij ontzorgen bovendien ook. Geen keukenstress. De focus kan volledig gaan naar elkaar, want wij garanderen dat er lekkers op tafel komt. Er is de keuze tussen verschillende menu’s met hoofdzakelijk traditionele doch creatieve, pure en heerlijke winterse gerechten.

Van een wildragout tot gerookte paling, kalkoenrollade of pakweg filet van hertenkalf. Gastchef Roger Souvereyns krikt het gastro’level’ voor de liefhebbers nog extra op in zijn signature Happy Holidays Dinner met onder meer kreeft met gember, gevulde portobello en parelhoen met seizoensgroentjes. Kortom, ons perspectief: verrukkelijke vakantieperiodes en lekkere eindejaarsfeesten samen in de bubbel.”

En laat het die kreeft, portobello en parelhoen zijn dat we geprobeerd hebben. Met de nodige bijgevoegde instructies (hoe lang in de oven enzo) is het makkelijker een sterrendiner op tafel te toveren dan een spiegeleitje te bakken. En geloof ons, de keren wij een spiegeleitje verneuken kan je niet op één hand tellen. Soit, wat ons betreft meer dan geslaagd en we hebben ervan genoten. Wil je je thuis ook eens laten verwennen nu je niet meer op restaurant mag de komende weken? Ga dan naar de website van Silverspoon en bestel HIER.

 

You May Also Like

Lego lanceert grootste Marvel-set ooit

De Daily Bugle Fans van Marvel schuiven nu tot op het puntje van hun ...

Welke wijn slurp je best bij een overheerlijke zilte mossel?

Het mosselseizoen is begonnen  Als er iets is waar we elk jaar naar uitkijken, ...

Frituurwereld op zijn kop! ‘Monaco-vrouw’ Winny lanceert ‘Winnynaise’

Voor mij een groot pakje mét… Winny Wathelet-Suffys, de blonde West-Vlaamse vamp die we ...