VW lanceert vandaag nieuwe Golf R

Nog sneller dan zijn voorganger…

We hebben er een pak teasers opzitten maar vandaag is ons wachten beloond met de officiële voorstelling van de nieuwe VW Golf R. En dat hij zijn roots niet verloochend, maken de cijfers snel duidelijk.

Zo wordt deze nieuwe vierwielaangedreven hot hatch aangedreven door een 320 pk en 420NM sterke 2.0 TSI van de vierde generatie in combi met een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Dit alles samen laat deze krachtige bolide in 4,7 van 0 naar 100 km/u schieten om pas te stoppen met versnellen bij 270 km/u, als je tenminste het optionele R-Performance pakket hebt afgevinkt op de optielijst.

De verdeling tussen de aandrijving van voor- en achterwielen is variabel en dankzij R-Performance Torque Vectoring geldt dat ook voor de aandrijfkrachtverdeling tussen de twee wielen op de achteras. Zo onderdruk je het onderstuur en maakt het deze ‘R’ nog dynamischer. Over dynamischer gesproken, In het R-pakket zijn naast de rijstanden Comfort, Sport en Race ook de profielen Drift en Special inbegrepen. ‘Drift’, dat enkel kan worden ingeschakeld op een afgesloten terrein of circuit, hoeven we je niet uit te leggen, ‘Special’ misschien wel.

Special is de Nürburgring-stand, oftewel een relatief zacht onderstel-setup waardoor het perfect mogelijk is snel over het golvende wegdek van de Nürburgring Nordschleife te surfen. We besparen je de details maar wat we wel nog willen meegeven is dat de nieuwe ‘R’ hierdoor wel 17 seconden sneller is dan zijn voorganger over de 20 kilometer lange ‘Groene Hel’.

Verder is deze ‘R’ herkenbaar aan zijn specifieke uiterlijke kenmerken, zijnde de R-voorbumper met splitter, grote luchtinlaten, zijdelingse luchtgeleiders, 18″ ‘Jerez’ velgen (optioneel zelfs 19″) en de blauwe strip bovenin de grille.

Na het ploffen in fantastische Golf R sportstoelen, valt binnenin het volledig digitale instrumentarium en Discover Media infotainmentsysteem met 10 inch scherm, navigatie en voice control op. Ook de R-View met digitale 3D-weergave is nieuw met, opvallend, een horizontale toerenteller aan de bovenste rand van het display met 8 vakjes die het toerental van 0 tot 8.000 aangeeft. En schakel je handmatig, dan geeft het display met ‘shift-lights’ adviezen wanneer je best kan schakelen.

De Golf R is te verkrijgen in de R-kleur Lapiz Blauw Metallic, in Pure White of Deep Black pareleffect.

You May Also Like

Pffff! Autosalon 2021 geannuleerd door Corona

Damn Dat 2020 maar snel achter de rug is en dat 2021 terug een ...

Italiaans raspaard gaat komende zomer topless

Zoals we een knappe Italiaanse wel meer graag hebben, niet?  Terwijl het volop ‘herfst’ ...

Top Gear zet nieuwe BMW M3 al eens dwars op asfalt (video)

Wij moeten nog even wachten… We hadden hem al in levende lijve gezien tijdens ...