BMW toont met Vision Neue Klasse de look voor komende generatie

Wat denken jullie?

Dat BMW de laatste jaren wel gedurfde dingen brengt is een statement. En of je nu voor of tegen bent, het doel is meer dan bereikt want er wordt op zijn minst over gesproken. Ook nu, waar BMW met zijn jongste designconcept, de BMW Vision Neue Klasse, demonstreert hoe de volgende modelgeneratie BMW er zal uitzien. “De BMW Vision Neue Klasse verenigt al onze innovatieve kracht op kerngebieden zoals elektrificatie, digitalisering en circulariteit, zo kunnen we de toekomst altijd twee stappen voor blijven: De Neue Klasse brengt de mobiliteit van het volgende decennium al in 2025 op de weg – en leidt BMW naar een nieuw tijdperk”, aldus BMW.

En dat nieuwe tijdperk werd aan het grote publiek voorgesteld op het internationale autosalon IAA Mobility 2023. Die benadering zet merktypische elementen zoals de BMW-nieren en de Hofmeister-knik in de zijruiten nog extra in de verf, waardoor de wagen onmiddellijk herkenbaar is als een BMW. In het interieur garandeert de nieuwe BMW iDrive-generatie een unieke digitale gebruikerservaring die de echte en virtuele werelden samenbrengt. Het toegenomen gebruik van secundaire grondstoffen, de efficiënte productie en de zuiver elektrische aandrijflijn met BMW eDrive-technologie van de zesde generatie verminderen de koolstofvoetafdruk van de Neue Klasse gedurende de hele levenscyclus van de wagen.

“30 procent meer rijbereik, 30 procent sneller opladen, 25 procent meer efficiëntie – de technologieën van de Neue Klasse betekenen een aanzienlijke sprong voorwaarts, die EfficientDynamics naar nieuwe hoogten zal tillen. Hetzelfde geldt voor zijn design dat niet futuristischer zou kunnen zijn”, aldus Frank Weber, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Development. “De Neue Klasse vormde het startschot voor de grootste investering in de geschiedenis van onze onderneming. We schrijven niet alleen het volgende hoofdstuk van BMW, maar ook een heel nieuw boek. De Neue Klasse zal dan ook zeker impact hebben op alle modelgeneraties.”

We kunnen alvast niet wachten naar het eindresultaat dat BMW over twee jaar voorstelt. Als eerste Neue Klasse-model staat in 2025 een compacte elektrische sedan op de planning. In een periode van 24 maanden daarna zal BMW zo maar eventjes zes modellen van de Neue Klasse voorstellen. Voor BMW is dit het begin van de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Met deze foto’s heb je alvast een voorsmaakje te pakken.

 

 

You May Also Like

MenStyle Road Test: Jeep Wrangler 4xe Rubicon

A little bit of mud never killed no one… Jeep is één van de, ...

Instapper Mercedes-AMG SL heeft F1-DNA

Een elektrische turbocompressor op 48 volt Vergeet de V8, de Mercedes-AMG SL 43, de ...