Nieuw: BMW 4-reeks Cabrio

De herintrede van het stoffen dak…

Na de coupé-versie is het tijd om ook de versie voor zij die houden van haren in de wind te lanceren. Bij deze, de BMW 4-reeks Cabrio. En wat ziet ons oog? Een “panel bow softtop”, geen klassiek canvasdak, wel een verbeterde versie waar thermisch comfort en akoestiek topprioriteit heerst én met dat voordeel dat het dak nu 40% lichter is dan de coupé-cabrioletoplossing van het uitgaande model. Nog een voordeel van een ‘stoffen’ dak is de plaats die het inneemt. Zo daalt het laadvolume van de koffer slechts van 385 liter naar 300 liter.

De kap, die in 18 seconden opent en sluit bij snelheden tot 50km/u, kan besteld worden in twee kleuren: standaard Schwartz en optioneel in Anthrazit Silber. Voor zij die meer comfort willen is er ook een windscherm en is er optioneel ook de mogelijkheid nekverwarming, in de hoofdsteunen geïntegreerd, aan te vinken op de optielijst.

Wanneer kunnen we hem bestellen? Daar we er weinig aan hebben in de winter, zullen de eerste modellen maart 2021 de garage uitrollen. Je hebt dan de keuze uit zes varianten, allen met achterwielaandrijving of xDrive (vierwielaandrijving) en standaard met de gekende Steptronic-achttrapsautomaat. Op de 2 liter-turbobenzines van de 420i en de 430i na zijn alle motoren ook uitgerust met een mildhybride 48-volttechnologie die zorgt voor een 11 pk aan extra elektroboost. Het lijstje?

  • BMW 420i Cabrio: 2.0-vier-in-lijn (184 pk)
  • BMW 430i Cabrio: 2.0-vier in lijn (258 pk)
  • BMW M440i MHEV xDrive Cabrio: 3.0-zes-in-lijn (374 pk)
  • BMW 420d MHEV Cabrio: 2.0-vier-in-lijn (190 pk) en xDrive optioneel
  • BMW 430d MHEV Cabrio: 3.0-zes-in-lijn (286 pk)
  • BMW M440d MHEV xDrive Cabrio: 3.0-zes-in-lijn (340 pk)

Voorlopig (?) komt er geen plug-inhybride 430e Cabrio. Waar we wel naar uitkijken is de nieuwe dakloze M4 (Competiotion) die met 480 pk (in de Competition 510 pk) alvast de haren van je kop zullen rukken. Dat het maar snel zomer wordt want laat duidelijk zijn dat wij nooit ‘neen’ zeggen tegen wat knap en mooi topless geweld.

You May Also Like

MenStyle Weekend Tip: Classic Event Waregem ’23

Een niet te missen ‘automotive feest’ voor elke Petrolhead Classic Event is hét najaarsevent ...

Alpina B8 Gran Coupé: Brute kracht gecombineerd met exclusieve luxe

De meer luxueuze maar zeker niet minder snelle BMW M8 Voor een stoere look ...

Dit is de Formule E Gen3

Tot 322 km/u Drie weken nadat wij voor het eerst, dankzij Jaguar, van heel ...