Hoe laat ik een kader op maat maken?

Heb je zelf een schilderij gemaakt en ben je hier trots op?

Dan wil je deze ongetwijfeld ophangen in jouw woning. De meeste mensen vinden het alleen geen gezicht om het kunstwerk zonder kader op te hangen. Geldt dit ook voor jou? Dan zoek je waarschijnlijk nog naar een lijst voor het inkaderen van jouw schilderij. Dit kan betrekkelijk lastig zijn, zeker wanneer het kunstwerk geen standaard afmetingen heeft. Indien je al lange tijd op zoek bent, kun je overwegen om een kader op maat te laten maken. In dat geval weet je zeker dat jouw schilderij straks in een passende lijst zit. Maar hoe laat je eigenlijk een kader op maat maken? Wij vertellen het je in deze tekst.

Zelf aan de slag met een kader
Er zijn mensen die zelf aan de slag gaan met het op maat maken van een kader. Ben je redelijk handig? Dan kies jij hier mogelijk ook voor. In dat geval slaag je er ongetwijfeld in om een passend kader te maken voor jouw schilderij. Je bent dan aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je het kader op maat laat maken. Dat klopt, maar het kost je wel veel meer tijd. Je moet het kader namelijk helemaal zelf maken. Daarbij komt dat het maar de vraag is of het kader er straks ook mooi uitziet. Mogelijk sluiten twee zijden van het kader wel niet goed op elkaar aan, waardoor een kier zichtbaar is. Hier hoef je niet bang voor te zijn wanneer je een kader laat maken door een professional.

Schakel een professional in
Heb je twee linkerhanden? Dan is het niet verstandig om zelf een kader op maat te maken. Laat de klus in dat geval door een professional uitvoeren. Dit kost je weliswaar geld, maar je weet wel zeker dat je zeker dat je een perfect kader krijgt. Een professional zorgt er namelijk voor dat lijsten altijd precies om het schilderij passen. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat er ruimte zichtbaar is tussen het schilderij en de lijst. Ook sluiten de vier zijden van een kader altijd goed op elkaar aan wanneer je deze op maat laat maken door een professional.

Kies nooit lukraak een professional uit
Voor het op maat laten maken van een kader kun je tegenwoordig op verschillende plekken terecht. Niet iedereen is helaas even bekwaam in het op maat maken van schilderijen. Bij de ene professional is er meer mogelijk dan bij de andere. Ga daarom nooit over één nacht ijs, maar neem de tijd om de juiste specialist te vinden. Vind je het lastig om te kiezen? Kijk dan vooral naar hetgeen hij reeds gemaakt heeft. Op basis van eerder werk kun jij makkelijk bepalen of de professional geschikt is om jouw kader op maat te maken.

Credits: Pixabay

You May Also Like

Wanneer laad jij het best jouw elektrische auto?

Blitz Power ontkracht mythes over elektrisch rijden in gloednieuw e-Book Meer dan 100.000 Belgen ...

Voor u getest: Silverspoon catering aan huis

‘Creations at home’ voor culinair najaar en dolle eindejaarsfeesten in veilige bubbels Of we ...

SodaStream introduceert E-Terra

Een elektrische variant van het best verkochte bruiswatertoestel Bij deze een sorry aan Spa, ...