Donkervoort D8 GTO-JD70 R wil andere sportwagens in verlegenheid brengen

Check…

De nieuwe Donkervoort D8 GTO-JD70 R is klaar voor de start. Het is een speciaal voor het circuit gebouwde Donkervoort die hypercar-prestaties biedt voor de prijs van een supercar. Vergeleken met de JD70, waarop hij gebaseerd is, is hij nu nog krachtiger, sneller en veiliger.

De D8 GTO-JD70 is het kloppend hart van Donkervoort Automobielen, maar de JD70 R is de ziel — hardcore en compromisloos. Hier wordt het JD70-concept naar een prestatiegebied gebracht dat alleen op het circuit bereikt kan worden. De JD70 werd eerder dit jaar gelanceerd ter ere van de zeventigste verjaardag van Joop Donkervoort, de oprichter van het merk.

De JD70 R werd ontwikkeld met een ander doel: andere sportwagens en hun eigenaren in verlegenheid brengen — en tegelijkertijd de coureur in de JD70 R het gevoel geven dat hij een superster is. Dat doet hij door de snelste, meest aanvallende en minst gecompromitteerde Donkervoort ooit te zijn; hij is in staat om baanrecords te breken en races te winnen, maar wel met een fractie van het brandstof-, remmen- en bandenbudget van traditionele sportwagens.

Omdat de JD70 R veel sneller is op het circuit, hebben ze zich ook erg gefocust op botsveiligheid. Hij heeft bijvoorbeeld een race-ABS, een complete brandblusinstallatie, racestoelen met zespuntsgordels en betere brandbescherming voor de benzinetanks. Voor iedere seconde die van je rondetijd af gaat, hebben ze de veiligheid exponentieel vergroot.”

Er zijn significante aanpassingen doorgevoerd in de remmen, de besturing, de versnellingsbak en de veiligheidsvoorzieningen, die ervoor zorgen dat de JD70 R op het circuit van Spa-Francorchamps vijf seconden sneller is dan de JD70. Hij is zelfs een volle drie seconden sneller dan de Koenigsegg Regera, die een vermogen van 1.100 pk en een koppel van meer dan 2.000 Nm heeft.

Toch is de JD70 R méér dan alleen heel snel. Donkervoort voorziet namelijk ook in ondersteuning op het circuit. De full trackside support gaat van transport tot catering en van reserveonderdelen en banden tot driver coaching, uitgevoerd door Donkervoort zelf. Daarmee kan iedere JD70 R-coureur deel worden van de Donkervoort-racefamilie, een nóg exclusiever deel van de toch al selecte Donkervoort-eigenarenfamilie, die door oprichter Joop en managing director Denis Donkervoort wordt beschreven als extended family.

Al met al is de JD70 R de meest exclusieve manier om op circuits overal ter wereld de jacht op hypercars te openen, maar ook de best ondersteunde én de meest onderhoudsvriendelijke. De prijzen hiervoor beginnen bij 198.000 euro (exclusief belastingen).

You May Also Like

MenStyle Road Test: Jeep Compass 4xe Trailhawk

MenStyle ging aan de stekker Wie aan Jeep zegt, denkt gelijk aan vrijheid, avontuur, ...

MenStyle Weekend Tip: Porsche 75 jaar ‘Driven by Dreams’ in Autoworld Brussel

In 1948 maakte Ferry Porsche zijn droom – het creëren van een eigen sportwagen ...

Een handgeschakelde EV? Toyota gaat het proberen

Een 100% elektrische opvolger voor de Toyota MR2 Toyota (en ook een beetje Lexus) ...