Een Alfa? Neen, wel een Touring Superleggera Aero3

A touch of Alfa Romeo

De mannen van Touring Superleggera lanceren de Aero3, een superbolide met de looks van een klassieke Alfa maar met onderhuids de Ferrari-genen.

En de naam zegt het zelf, het is een aerodynamisch hoogstandje geworden, deze heerlijk mooie bolide. Inspiratie werd gehaald bij een legende, de Alfa Romeo 8C 2900B LM Coupé Berlinetta, oftewel de wereldberoemde wagen met startnummer #19 waarmee Alfa in 1938 aan de 24 Uur deelnam.

Zoals net vermeld zien we onderhuids een Ferrari krachtbron, die zijn oorsprong heeft in de GTC4 Lusso. De 6,3 liter krachtbron heeft maar liefst 740 paardjes onder de motorkap zitten, goed voor en een maximaal koppel van 690 Nm dat op de achterwielen wordt losgelaten. Potentiële kopers zullen snel moeten beslissen want Touring plant slechts een oplage van 15 exemplaren.

You May Also Like

Deze Singer Turbo’d 911 is de waanzin nabij

Wauw… Vintage Porsches, we worden er instant wild van. Gooi daar een sausje gloednieuwe ...

Renault 5 Turbo 3: jonge belhamel in retro jasje

Puur nostalgie in een nieuw jasje En puur? Dat is de Renault 5 Turbo ...