Tips om een stijlvolle badkamer te krijgen

Wie houdt niet van badderen en jezelf optutten voor een avondje uit? Een badkamer is een ruimte waar we vooral ’s ochtends en ‘s avonds komen en is dus een belangrijk onderdeel van je huis. Iedereen heeft een eigen stijl en die stijl wil je graag terugzien in je badkamer. Misschien ga je binnenkort renoveren of wil je jouw badkamer met een aantal nieuwe accessoires of meubels, zoals bijvoorbeeld een badkamerkast, er totaal anders uit laten zien.

Wij delen een aantal tips.

Meer ruimte creëren

Bij het inrichten van een badkamer ben je afhankelijk van de beschikbare ruimte. Als er voldoende ruimte is, dan is het mogelijk om optisch meer ruimte te creëren door te kiezen voor zwevende badkamerkasten. Hierdoor is er meer vloeroppervlak zichtbaar en dat laat de badkamer groter lijken. Als er weinig ruimte is dan is een kolomkast een goed alternatief. Een kolomkast vraagt weinig vloerruimte, maar omdat de kast zo hoog is kun je er veel in opbergen. Een board met extra handdoeken op ooghoogte maakt het een kleurrijk geheel, en onderin de reserve toiletspullen zoals flessen shampoo. Omdat er praktische badkamerkasten verkrijgbaar zijn, is het mogelijk om een badkamer te restylen zonder dat je die helemaal moet renoveren. Blank hout is een naturel kleur waardoor het bij iedere kleurentint past. Maar ook het gelamineerde hout is het overwegen waard, ook al zie je dan het mooie lijnenspel van de nerven en knoesten niet.

Nieuwe badkamer

Kies je toch voor een badkamerrenovatie en start je vanaf nul? Dan komen daar veel keuzes bij kijken. Een (inloop)douche of toch een bad? Welk formaat tegels? Wat wordt de voegkleur en ga je voor een zwevend toilet of staand toilet? De inrichting van je badkamer gaat bepalend zijn voor de algemene stemming en energie in de ruimte. Op Pinterest kun je ontzettend veel ideeën opdoen voor badkamers. Wordt het een Scandinavische stijl, landelijke stijl, industriële stijl of juist modern? Denk van tevoren goed na welke stijl jou aanspreekt en welke sfeer je in de badkamer wilt creëren. Door goed research te doen op het internet en in een sanitair winkel, gaat je dat een hoop tijd en stress besparen.

Succes!


Foto’s: Pexels/Pixabay

You May Also Like

Badkamerrenovatie in Antwerpen? RenoZen!

Heerlijk relaxen in een nieuwe badkamer? Dan moet je zeker eens rond tafel schuiven ...

Een Corona Must-Have? De vuurschaal!

Hoera voor corona! Het is vandaag de dag immers erg onkuis geworden iets anders ...

LEGO voor volwassenen… nu al een hit voor komend najaar

Me-time Wat geef jij cadeau aan een vriend, vriendin of familielid tijdens de feestdagen? ...