Dit is de nieuwe BMW M3 en M4 (Competition)

Eventueel met een handgeschakelde bak

En de echte BMW-puristen wrijven zich in de handjes want naast een handgeschakelde bak (niet voor de Competition) is en blijft enkel achterwielaandrijving mogelijk. Zij die het iets comfortabeler en minder speels willen aanpakken, kunnen, indien je de krachtige Competition bestelt, ook gaan voor een versie met xDrive (4×4).

Net zoals bij de BMW M5, die we onlangs nog live mochten ontdekken, beschikt de xDrive over een RWD-modus, die geactiveerd wordt zodra je de tractiecontrole uitschakelt. Heb je ook de optionele M Drift Analyser op de optielijst aangevinkt, dan registreert die jouw stuurmanskunsten en geeft je punten op de wijze waarop je door de bocht ging. Hoe dwarser, hoe meer punten? Haal de bordjes maar boven! Zeiden we nu net minder speels?

Soit, of je nu gaat voor de ‘gewone’ M3 of M4, de Competition en handgeschakeld of via de Steptronic-achttrapsautomaat met specifieke M-kalibratie, het blijft een echte speelvogel. De ‘gewone’ versie laat 480 paardjes (550Nm) hinniken terwijl de krachtigere Competition er nog vlot 30 paardjes bij laat galopperen (510 pk en 650NM) uit de drieliter biturbo zes-in-lijn.

Goed voor een spurtje naar 100 (voor zowel de M3 als M4) in 3,9 seconden en naar 200 in slechts 12,5 seconden. Topsnelheid? 250 km/u begrensd tenzij je ook hier optioneel het M Driver’s Pakage aanvinkt en zo de elektronische begrenzing opheft naar 290 km/u.

Wat zien we nog terug? De fel besproken en gigantische grille van de 4 Reeks Coupé. En we geven toe, op de M3 en M4 kunnen we deze best pruimen, zeker in combinatie met de meer brute en stoere lijnen die we van de M-versies mogen en altijd kunnen verwachten.

Kopen? Kan maar je zal wel even geduld moeten hebben. De M3 en M4 komen pas in maart 2021 op de markt. Zij die kiezen voor de xDrive-versie, moeten nog wachten tot de zomer van 2021. Nog later zal het gamma ook uitgebreid worden met een M3 Touring, M4 Cabriolet, een M4 Gran Coupé en het neusje van de zalm, een CS.

Wij houden alvast een paar weekends vrij in ons agenda om deze monstertjes uitgebreid te testen!

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW M440i

Een M4 op dieet? Een M4 light?  Wat de BMW 4-reeks juist is, hebben ...

Audi lanceert Q4 E-Tron in Genève

Dé plaats om nieuwe modellen voor te stellen Helaas voor de jongens van Febiac ...

Giulia GTA: de opmerkelijke terugkeer van een Alfa Romeo-legende

Wat een bom! Tijd om terug een afspraak te maken op Balocco, oftewel het ...