Mister C. op bezoek bij eerste echte pawn shop in België

“Hold on, let me call a buddy of mine!”

Het is DE mythische zin waarmee Rick Harrison zijn Pawn Shop op zowat iedere beeldbuis wereldwijd heeft laten verschijnen. De waanzinnig populaire reeks ‘Pawn Stars’ werd zodanig beroemd dat je uiteindelijk nog 2 soorten mensen had: zij die keken en zij die erover logen. Het heeft dan ook iets erg Amerikaans met zich mee. Binnenstappen met een oud voorwerp in je handen, buiten komen met een pak flappen (die je dan meestal ook meteen kwijt raakt in het casino next door). Voor Belgen bleef het ook daarbij want een vleesklak met heel wat expert-vrienden hadden we hier niet. Het is een zin die bewust in de verleden tijd is geschreven want laat het over aan een kerel uit Aalbeke (jawel, de plaats is even sexy als zijn naam) om de allereerste echte pawn shop van het land te openen. 

Voor we hier allemaal in de toeren gaan en gaan gooien met besmeurde tampons, ik beschouw zaken zoals een ecoshop, cash converters of de kringloop niet echt als een pawn shop. Je oude vaas uit de zing-dynasty (een beetje zoals de Ming-dynasty maar dan van den Aldi) moet je daar niet binnen brengen en ik ben er redelijk zeker van dat ze ook niet echt interesse hebben in je aftandse zetel (waar je snoksok waarschijnlijk nog ergens in vast plakt).

Verzamelobjecten, rariteiten en andere zaken waarvan je weet dat ze compleet irrelevant zijn maar je ze toch moet hebben is meer hun ding. Een handtekening van Robin Williams? Ik kan er geen brood mee smeren maar hoe machtig moet het niet zijn om daarmee uit te pakken op café? 

Voor wie er nog niet is geweest hier even een spoiler: het is echt zoals op TV. Sammy, de patron van de zaak, staat er achter zijn toog met een kogelvrij vest (cash en een winkel in de grensstreek, ik moet er geen tekening bij maken) en belt zijn buddies experten van zodra een funky item voor hem verschijnt. Er wordt onderhandeld over de prijs en éénmaal alle violen op dezelfde frequentie zijn afgestemd volgt een handdruk. (of niet, 140€ krijgen voor je allereerste pokemonkaart en dan 250€ boete aan je rekker omdat je de social distancing regels niet hebt toegepast, niet echt een strak plan) Je waant je meteen in de mythische shop in Las Vegas, alleen heeft Sammy meer haar. 

Is het een werkbaar plan voor een land zoals België, waar onze nationale sport zagen-over-een-ander is? Het antwoord op deze vraag is who-fucking-cares! We hebben een echte Pawn Shop, in België, niet in Antwerpen! Daarvoor alleen al verdienen ze een of andere nobelprijs. 

Meer info vind je op https://realdeal.be/

You May Also Like

Waar vakantiegangers op kunnen letten bij het boeken van een huurauto

In 2022 liggen de kosten voor huurauto’s tot wel 100% hoger dan voor de ...

MenStyle geurtip: Jimmy Choo Man Aqua

Een zomers briesje  Parfums? Onze kast puilt uit maar dat neemt niet weg dat ...

MenStyle Tip: Duran Duran: A Hollywood High in Kinepolis

Noteer 3 november maar al in jouw agenda Voor wie Duran Duran nog niet ...