Huidproblemen? Dit kan CBD op de huid smeren voor je doen

Het is weer zomer, een tijd dat we met zijn allen lekker van het buitenleven gaan genieten. Door meer tijd buiten en in de zon door te brengen stel je jouw huid bloot aan schadelijke UV straling van de zon. Je beschermt jezelf met zonnebrand, maar helemaal voorkomen dat je verbrand gaat vaak niet. Ook zijn er veel mensen die last hebben van huidproblemen en het hierdoor niet prettig vinden om zonder shirt in het park of op het strand te chillen. CBD kan jouw huid helpen om gezond te worden en te blijven.

Wat doet CBD olie of crème voor de huid?

CBD, wat een afkorting is voor Cannabidiol, is een chemische verbinding afkomstig uit de cannabisplant. Deze verbinding heeft een uitstekende werking op verschillende huidaandoeningen. Daarnaast is de crème 100% natuurlijk en biologisch. Je kunt zowel CBD olie direct op de huid gebruiken als een speciale trending CBD crème van nordicoil.nl. Deze middelen werken beide pijnbestrijdend. Dit komt door de ontstekingsremmende eigenschappen van CBD. Ook zorgen de ontstekingsremmende eigenschappen ervoor dat de CBD crème acne vermindert en de productie van huidolie reguleert. Hierdoor krijg je minder last van oneffenheden en pukkels. 

Krijg jij al aardig wat rimpels en baal je ervan? Boven een bepaalde leeftijd valt het sowieso aan te raden om de huid extra goed te verzorgen want je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk uitzien als een jonge god. Met CBD verminder je verouderingstekens en rimpels in de huid, zo verdwijnen fijne lijntjes vaak zo goed als en worden rimpels minder scherp. 

Huidaandoeningen behandelen

Vervelende huidaandoeningen zoals een droge en schilferende huid, acne, eczeem en psoriasis zijn te behandelen met CBD doordat het natuurlijke middel rijk is aan omega 3 en omega 6 vetzuren. In België leiden honderdduizenden mannen en vrouwen aan huidaandoeningen, waarvan psoriasis het meest voorkomend is. Het valt wel aan te raden om in dit gevoel voor een crème te kiezen, omdat deze vettiger en meer voedend is dan enkel de olie. Ook worden extra werkende ingrediënten aan de CBD crème toegevoegd, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten die ook een positieve werking op de gezondheid van de huid hebben.

Hoe werkt CBD crème op je huid?

Je huid is het grootste orgaan en vatbaar voor diverse ziektes en gezondheidsproblemen. Vaak is je huid ook de plek waar je als eerste aan kunt zien dat het niet helemaal goed zit met je gezondheid. Zo kunnen huidproblemen bijvoorbeeld een signaal zijn van een niet goed werkende lever of problemen met andere organen. Natuurlijk is je huid ook je visitekaartje. Het springt direct in het oog wanneer je een date hebt, een sollicitatiegesprek of in een andere situatie waarbij je nieuwe mensen leert kennen. Geef je huid dus altijd de noodzakelijke zorg voor een gezonde en vitale uitstraling.

Ook als man is het belangrijk om de huid goed schoon te maken, gezond te eten en te sporten. Zo hou je jouw huid in topshape. CBD is een welkom extraatje in crème dat een belangrijke rol speelt in vele verschillende processen en jouw huid op zijn best houdt. Als je last hebt van een huidaandoening of pijn komt CBD olie of crème zeker goed van pas want deze aandoeningen worden doorgaans veroorzaakt door ontsteking van de huid en de actieve bestanddelen in CBD werken direct op deze ontstekingsreactie. Ook als je bijvoorbeeld veel aan (vecht)sport doet en hier spierpijn van hebt kan CBD pijnstillend werken.

Foto’s: Unsplash

You May Also Like

‘Operatie Propere Handen’ for dummies

Neen, we hebben het hier niet over voetbal… Voor zij die niet direct weten ...

Nieuwe SodaStreamBÍO, premium fruitsmaken van SodaStream

Dé duurzame oplossing om thuis frisdrank te bereiden Een maand nadat SodaStream, ’s werelds ...